hur går man ner i vikt snabbt Experter vill ha ‘natt att äta’ erkänd som störning

mat för att gå ner i vikt Experter vill ha ‘natt att äta’ erkänd som störning

Det börjar med ‘morgonanorxi’, hoppar över frukost flera dagar än inte och vid middagstid är alla insatser avstängd. Människor äter och betar tvångsmässigt, från middag till sängtid, och till och med vaknar i mitten av natten för att äta mer.

Ett halvt sekel efter det att det först beskrivits, äter natten äta syndrom ett fenomen där människor konsumerar minst en fjärdedel av sina dagliga kalorier efter kvällsmåltiden är redo att bli den nyaste ätstörningen.

Experter driver för att tillståndet ska ingå i psykiatriens officiella nomenklatur som ett distinkt syndrom som enligt uppskattningar påverkar hundratusentals kanadensare.

Det är mer än bara att snacka. Nattätare har ofta inget intresse av att äta till middagstid och då, när de börjar, kan de inte sluta. De känner en intensiv och överdriven körning att äta tills de går och lägger sig. De smygar mat från kylskåpet De vaknar två eller flera gånger en natt och känner ett tvångsmat att äta för att komma tillbaka för att sova spoonfuls av jordnötssmör, glass, en låda med miniatyr munkar, deras barn ‘skolmat eller bara mer av vad de äter tidigare. De känner skam och skuld och ju mer den dagen utvecklas till natt, desto mer humör, deprimerad och ängslig växer de.

Till skillnad från SRED eller sömnrelaterad ätstörning där människor äter i sömnen och inte bara mat, men bisarra saker som kaffegrund och nattvällare för sällskapsdjur är helt medvetna om sitt beteende och kan komma ihåg vad de åt nästa morgon.

Medan den inte är så stor som en binge, ‘De känner bara att de inte kan sluta äta på det här sättet’, säger Kelly Allison, en biträdande professor i psykologi inom psykiatri vid University of Pennsylvania School of Medicine, som forskar behandling för natt äter syndrom.

‘Efter ett tag blir det vanligt’, säger hon. ‘Det är en del av vad de gör.’

Uppskattningsvis 1,5 procent av befolkningen påverkas, men förekomsten är högre i övervikt: sex till 16 procent av personer i viktminskningsprogram och upp till 42 procent av bariatriska eller viktminskningspatienter rapporterar symptom på natt äta.

Och medan mer ‘traditionella’ ätstörningar som anorexi eller bulimi är vanligare bland kvinnor, säger Allison att natten äter syndrom påverkar båda könen nästan lika.

Hon beskriver det som ett skifte i det normala cirkadiska mönstret för att äta. Människor känner sig drivna för att äta på natten, eller de äter för att sova eller att somna.

‘De använder mat som sömnhjälp, eller bara för att trösta sig’, säger hon.

Dr Albert J. Stunkard beskrev först natten äter syndrom eller NES 1955 som ett märkligt mönster av matintag bland vissa fetma patienter. Men även normalvikt kämpar folk med dessa jumbled ätande beteenden. Om något,
hur går man ner i vikt snabbt Experter vill ha 'natt att äta' erkänd som störning
tenderar de att äta en ännu högre andel av deras totala dagliga kaloriintag på natten än övervikt eller fetma, men kompensera för sin nattliga festning genom att rensa eller över att utöva eller begränsa vad de äter under dagen ännu mer.

Enligt en ny guide för hälso-och sjukvårdspersonal på vikthantering som nyligen publicerats av den kanadensiska överviktnätet förbrukar nattätare mer än tre gånger så många kalorier efter middagen än personer utan syndrom.

Stress och ångest kan ge på NES.

‘Det kan komma igång under en period av hög stress, där du inte kan äta på ett regelbundet schema, och det tar bara ett eget liv,’ säger Allison.

Människor kan vakna på natten på grund av stress och äta för att få sig tillbaka till sömnen.

Den stressiga händelsen passerar, ‘men nu har kroppen blivit van vid detta sätt att äta och sova’, säger Allison, en klinisk psykolog. ‘När jag ser dem 15 år senare, vaknar de två, tre gånger varje natt och känner att de verkligen inte kan stoppa beteendet.’ ‘

Onormal dieting kan också utlösa nattätningssyndrom.

‘Folk vaknar varje morgon och säger,’ Detta kommer att bli dagen jag går ner i vikt ‘och de tror att för att gå ner i vikt betyder det att de inte äter’, säger Dr. Valerie Taylor, chef för psykiater på Women’s College Hospital i Toronto. Vid nattetid känns de som att de svälter.

Brainbildningsstudier har visat signifikanta höjningar av serotonin-sändare i mittenätarnas midsår, vilket tyder på en genetisk sårbarhet som sedan kan utlösas av stress. Serotonin är en hjärnkemikalie som är inblandad i humör, aptit och sömn.

Vissa antidepressiva medel har visat sig vara till hjälp, ‘men vi behöver större studier’, säger Allison. Hon och hennes kollegor har också genomfört en pilotstudie som hittade kognitiv beteendeterapi kan bidra till att minska ‘nattliga intag’ mitt på natten att äta.

Experter som argumenterar för att natten äter syndroms upptagande i nästa utgåva av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders säger att det skulle bidra till att öka ett nytt medvetande om ett problem som ofta inte tas allvarligt.

‘Det finns många människor som lider i tystnad’, säger Allison. En specifik diagnos skulle hjälpa patienter att känna sig validerade, säger hon och hjälper till att stödja forskning och behandlingar.

Taylor säger att fältet bör vara försiktig om att flytta för snabbt. Villkoren föreslås för en slags fångst av alla kategorier som kallas ‘utfodring och ätningsförhållanden som inte klassificeras annorstädes’.

‘Är det något som är värt att titta på? Absolut,’ säger Taylor, mental hälsa stol på det kanadensiska fetma nätverket. Men hon säger att mer forskning behövs för att bestämma om det ska vara en diagnos för sig själv, eller om natten äter är en version av bulimi, binge äta eller sömnstörning.

‘Vad vi vill hålla oss borta gör allt beteende patologiskt’, säger Taylor.

Har du NES?

De föreslagna diagnostiska kriterierna för nattätningssyndrom från den internationella NES-arbetsgruppen som nyligen publicerats i International Journal of Eating Disorders inkluderar:

Minst 25 procent av matintaget konsumeras efter kvällsmåltid och / eller människor vaknar på natten för att äta minst två gånger per vecka.
hur går man ner i vikt snabbt Experter vill ha 'natt att äta' erkänd som störning