hur går jag ner i vikt Experter diskuterar fördelarna med rengöring

gå ner i vikt på 2 veckor Experter diskuterar fördelarna med rengöring

Av Jennifer Garrett

Har du, som många av oss, fortfarande en bit av semestern hängande runt midjan? Om så är fallet, förlorar vikt över natten påståenden som följer med några rensningar, låter väldigt frestande med våren runt hörnet.

En mängd kändisar hävdar att de har använt rensningar för att förbereda sig för de oförglömliga klänningarna i utmärkelseperioden. Självklart översätter inte allt från Hollywood översättningar till det normala livet för resten av oss, utan rensar en A-listpraxis som vi bara dödliga bör adoptera?

Det beror på. Det visar sig att rensningar leder spalten från närmaste svältdieter hela vägen till mildare organiska måltider planerade att eliminera bearbetade livsmedel, koffein och andra potentiellt skadliga eller beroendeframkallande ämnen från våra dieter. Många lovar viktminskning som en fördel. Andra främjar generell förbättring av hälsa och välbefinnande. De flesta involverar diuretika eller laxermedel för att stimulera tarmarna.

Thomas Huber, en gastroenterolog med Meriter Health Services, avskräcker vanligtvis patienterna från rensning. Han påpekar att medan rensningar har blivit populära bland kändisar, är de knappast ett nytt fenomen. De går tillbaka till viktorianska tider när folk trodde att tarmarna behöll giftiga ämnen som bidrog till sjukdom. Huber säger att modern vetenskap förklarade dessa begrepp för nästan hundra år sedan, och kolonrensningar föll för det mesta uteslutet bland allmänheten och helt inom det medicinska samhället vid 1920-talet.

Men ett intresse för rengöring kvarstår, främst bland de som misstroar och undanröjer västerländsk medicin, som i stor utsträckning betraktar rengöring som onödigt och potentiellt skadligt.

Master Cleanse, även känd som lemonaddiet, är en ganska klassisk kolonrengöring som involverar laxermedel och en vätska endast tio dagars snabb för att stimulera viktminskning och ge ‘frihet från sjukdom’ genom att vila matsmältningssystemet och helt rensa kolon i alla resterande ämnen.

Andra moderna rengöringar tycks fokusera mindre på kolon specifikt; snarare, de främjas för att eliminera toxiner generellt från hela kroppen. Dessa toxiner kommer i stor utsträckning från exponering för skadliga ämnen i vår mat och miljö, säger David Lincecum, som erbjuder Cap City Cleanse självständigt såväl som genom sessioner på lokala yogastudier. Lincecum säger att hans program inte är en diet.

‘Viktminskning är inte ett mål,’ säger han, men ‘det är ofta en bieffekt’.

Maria Miller, en trettioåtta år gammal grafisk webbdesigner och dedikerad yoga-utövare deltog i Lincecums veckolånga Cap City Cleanse i oktober i oktober. Miller säger att han har hjälpt till att förbättra sina matvanor, säger de detaljerade dagliga planerna, komplett med menyer och recept , tog allt gissningen ut och pågående feedback från Lincecum eliminerade osäkerheter och hjälpte henne att hålla kursen genom programmets varaktighet.

‘Det var trevligt att få en guide att följa’, säger Miller. ‘Du fick inte fråga maten du borde äta.’

Meriter s Huber äventyrar inte att eliminera bearbetade livsmedel eller skära ner på socker. ‘När det gäller en hälsosam kost, det är en ganska klok sak, säger Huber.’ Det finns ett antal livsmedelstillsatser och färgämnen och smakförstärkare som FDA aldrig har kontrollerat. ‘

Men han ritar linjen vid användning av laxermedel naturligt eller annars när det inte är medicinskt nödvändigt. Han säger att matsmältningssystemet avlägsnar naturligt avfall, och laxermedel kan kasta av kroppens balans. Lincecum hävdar dock att naturliga laxermedel är en väsentlig del av en rengöring eftersom de stimulerar kroppen att eliminera uppbyggda toxiner.

Huber varnar också att reningar kan vara farliga, särskilt de som medför långvarig kaloribegränsning i längre perioder. Det kan köra kroppen till ketos, en process där kroppen konsumerar sin egen fett- och muskelvävnad. Och det kan leda till hjärtskador.

UW Health gastroenterolog Arnold Wald hävdar att den typ av viktminskning från en plan som Master Cleanse är ohälsosam. Han varnar också att det blir tillfälligt.

‘Det finns tanken att en rengöring kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt, men det finns väldigt lite bevis för att det spelar en roll, säger Wald. ‘De flesta av de förändringar som du ser är vattenvikt, och de du kommer att se tillbaka så fort du slutar rengöra.’
hur går jag ner i vikt Experter diskuterar fördelarna med rengöring