hjälp att gå ner i vikt Extension Service erbjuder klasser i Blair County

kan inte gå ner i vikt Extension Service erbjuder klasser i Blair County

Courtesy foto / Några av middagen med diabetes-klasser kommer att omfatta matdemonstrationer och / eller provningar och delning av recept.

Barbara McConnell av Everett kan vara affischbarnet för Penn State Extension Service Dining med diabetes-serien av klasser. Hon tog först klasserna i augusti 2014 och har sedan förlorat 80 pund och sänkt sitt blodtryck och blodsockertal.

har mer energi, och det här är det enklaste programmet jag någonsin har försökt att gå ner i vikt, säger McConnell. tog 16 recept före och nu bara ta fem recept och inga diabetesmedicin. Jag är glad att känna mig tillbaka i förarsätet igen. Kan säga tillräckligt om hur mycket bättre jag känner och för det andra hur mycket hälsosammare jag är. Blair County Extension Service Office har planerat den nationellt ackrediterade klassserien för Southern Blair Senior Center i East Freedom för 14, 21, 28 och 4 april och en uppföljning den 6 juni. Det är för vuxna med eller risk att utveckla typ 2 diabetes och familjemedlemmar och vänner är inbjudna att delta, säger Extension Educator Elaine Smith, en registrerad dietist som kommer att leda klasserna.

Tack vare statliga bidrag betalar eleverna bara $ 5 för serien som värderas till $ 200 eftersom det bland många funktioner innehåller test för blodtryck och blodsockermätningar, kallad A1c, vid den första och sista klassen, sa Smith. Deltagarna får också incitament som en övning DVD, plattformmetod placemat och en med Diabetes Cookbook.

Inskrivningen är begränsad, men framtida klasser kommer att schemaläggas om efterfrågan är hög, sa Smith.

Den första klassen inbegriper också pappersarbete och lite föreläsning för att förklara betydelsen av mätningar och test som diabetiker ska ta och hur deras tal, så att säga, sa Smith. De återstående klasserna kommer att omfatta matdemonstrationer och / eller smakprovningar, delning av recept som är diabetikervänliga och information om kolhydrater,
hjälp att gå ner i vikt Extension Service erbjuder klasser i Blair County
natrium och fetter. Fysisk aktivitet, målinställning och måltidsplanering är bland de ämnen som kommer att täckas också. Uppföljningsklassen i juni kommer att omfatta re-testning för att se om förbättringar har gjorts, samt att gå över mål och hur man planerar framåt för att äta ute.

Framåt är svårt för många människor, sa Smith.

Det finns så mycket information där ute, och vi har verkligen en underbar matleverans. det finns så många val. En sak som jag kommer att påpeka är att göra bättre val bland hela det utbud vi har i vår matleverans och hur man planerar, tillade Smith.

Hantering av blodtryck är viktigt, sade hon, eftersom högt blodtryck eller högt blodtryck är dubbelt så vanligt hos personer med diabetes som det är i allmänheten, sa hon.

kontrollerande blodtryck kan minska kardiovaskulär sjukdom och diabetesrelaterade komplikationer, tillade hon.

Barbara Mearkle, en annan utbildningsutbildare som har ledt dessa klasser i Bedford County i flera år, kommer att hjälpa Smith.

Hon sa att hon har sett många framgångshistorier som McConnell.

En årlig konsekvensrapport visar att hälften av deltagarna upplevde en minskning av deras blodsockermätning och 60 procent såg blodtryckssänkning. Dessutom sa Smith att nästan 50 procent ökar antalet dagar de tränar och antalet dagar de äter en mängd olika frukter och grönsaker.

Nästan 1,5 miljoner Pennsylvanians har diabetes och ungefär en fjärdedel av dem vet inte ens det, även om sjukdomen är den sjunde ledande dödsorsaken i Keystone State.

är en mycket allvarlig och dyr sjukdom, men forskning har visat att de som lär sig att hantera sina blodsockernivåer, äter hälsosamt och tränar regelbundet kan sänka risken för komplikationer och leda ett hälsosammare och mer produktivt liv,
hjälp att gå ner i vikt Extension Service erbjuder klasser i Blair County
enligt Smith.