går inte ner i vikt trots träning experter väger in på känd matmat

hur går jag ner i vikt experter väger in på känd matmat

Har du märkt hur höga nyckelpersoner handlar om ketogen diet?

Den höga, feta, låga carbdieten har nyligen blivit intresserad av kändisar och gjort sin väg till sina sociala medier. Tim Tebow prenumererar. Kourtney Kardashian skrev om hur hon avtar i ett tillstånd av ketos på hennes app. Marie Claire UK kopplade matprogrammet till Megan Fox, Adriana Lima och Mick Jagger, och Business Insider säger att du också kan räkna med Halle Berry som fan.

Och en lista är inte de enda som noterar. Sökningar efter ‘keto’ har fyrdubblats på Google under det senaste året, enligt Google Trends. Och Pinterest Consumer PR-chef Lara Levin säger att mer än 69 miljoner keto recept har sparats sedan 2014 .

‘Det är lågt kol men högt fett, så att din kropp kommer att bryta ner fettet som primärbränslekälla’, säger Dr. Eric Kossoff, chef för Child Neurology Residency Program på Johns Hopkins. ‘Om du håller kolhydrater tillräckligt låga, det som kroppen måste göra.’

Dr Kossoff säger att de på en klassisk keto diet ‘äter mycket smör och majonnäs och oljor och piskräm. De äter mycket olika fetter, inte bara avokado och nötter och sådant.’

Den klassiska keto dietten har associerats med epilepsi behandling sedan 1920-talet, enligt Dr Kossoff.

‘Det är en väletablerad, väldigt vanlig behandling för epilepsi i dagens samhälle’, säger han. ‘Din kropp kommer att skapa ketoner, och antingen ketonerna, eller hålla din kolhydrater låg, eller förmodligen något ännu mer än det som hjälper till att undertrycka anfall hos personer som har epilepsi.’

Så varför det höga intresset för celebs och non epileptics?

‘När det är i ett tillstånd av metabolisk ketos, kommer kroppen att kasta pounds snabbt, säger kändisnäringenist Philip Goglia, PhD, som kallar Christian Bale, Khlo Kardashian Kim Kardashian och Kanye West klienter. Han säger att planen är ‘används för tillfällig men snabb viktminskning’.

Han känner också att människor löst använder termen ‘keto’ för Atkins. ‘Det är bara så roligt för att människor tar (Dr. Robert Atkins’) varumärke och sedan märker det och kallar det något annorlunda och lägger sedan till en något annorlunda snedstreck ‘, säger Dr. Goglia.

Dr. Kossoff har också bevittnat att folk är liberala med keto-etiketten.

‘Jag har vänner och grannar som säger, jag på din kost. Jag gillar, pratar du om? Du har epilepsi? Han delar.’ Det mesta då jag hör vad de gör, det gör de inte. De på mycket mer av en strängare Atkins diet där de trycker på fetter och det är förmodligen hälsosamt att du bara måste vara försiktig. ‘

Diskutera huruvida du ska skaka det kommande smorgasbordet av carb tungt semester behandlar för att ge det en virvel? Liksom Dr. Kossoff har Dr. Goglia bekymmer. Han varnar för att dyka in utan att ta hänsyn till familjens historia och sin hälsa.

‘Bara för att Paul, din kompis, förlorade 15 pund på ett ketogent matprotokoll, det är inte meningsfullt att du bara hoppa på det och starta det utan att titta på en lipidprofil till exempel och titta på din hjärthistoria’, Dr . Goglia förklarar.

Certifierad registrerad dietist Lisa DeFazio utfärdar också en varning om ketodieten. Hon säger att hon inte skulle rådgöra med en klient på matprogrammet som ‘det finns för många hälsoproblem som kan uppstå.’

‘Det låter bra men problemet är det ett onormalt sätt för kroppen att fungera’, säger DeFazio. ‘Det är som att sätta fruktjuice i din bensintank på din bil och försöka få bilen att rinna av fruktjuice istället för bensin.’

Hon nämner eventuella gnarly biverkningar, inklusive njurstenar, fettblod, uttorkning och förstoppning.

Dr Kossoff betonar att kosten är ‘en riktig medicinsk terapi.’

‘Det är inte holistiskt eller organiskt eller alternativt’, insisterar han.

DeFazio tvivlar också på hållbarheten hos dieten någon som inte är beroende av det av medicinska skäl. ‘Det något som människor gör när de blir lite viktiga och då vill de göra det i några veckor,’ förklarar hon. ‘Då helgdagar kommer, eller då går de till ett bröllop, eller då blir du bara utbränd på det eftersom du vill ha en skiva bröd. ‘
går inte ner i vikt trots träning experter väger in på känd matmat