gå ner i vikt utan diet Extrem dieting kan orsaka blindhet

måste gå ner i vikt Extrem dieting kan orsaka blindhet

Om du måste välja mellan att ha den perfekta siffran eller vara blind är det inte ens diskutabelt, men verkligheten är att extrem dieting och dramatisk viktminskning potentiellt kan leda till en förlust av syn.

Kvinnor som svälter sig för att bli tunna äter inte tillräckligt med rätt näringsämnen och riskerar allvarligt att ha långsiktiga synproblem varnade en senior optiker.

Men det är inte bara kvinnor som kan påverkas. Frågan uppstod efter att det rapporterades att Hollywood-skådespelaren Matthew McConaughey förlorade nästan fyra stenar och avslöjade att det nästan lämnade honom blind.

Den 43-åriga skådespelaren, som dramatiskt tappade tyngden om tre månader för att spela en AIDS-lidande i Dallas Buyers Club, sa att när han kom fram till 10: e pund började han förlora sin syn.

Diet spelar en stor roll i dina ögon och en senior optiker vid Viewpoint Opticians i York varnade för att år av överdriven och extrem dieting kunde göra människor mer benägna att utveckla ögonförhållanden som åldersrelaterad macular degeneration.

Chris Worsman, senior optiker vid synvinkel, sade: ‘Om någon inte äter tillräckligt, betyder bristen på retinol härrörande från vitamin A att de kan förlora sin syn.

‘Spectacles eller kontaktlinser kan inte hjälpa till med situationen eftersom de fokuserar ljuset på ögans baksida, men om ögatets baksida är skadat, kommer inte personen att kunna se, även med ljuset i fokus.

‘För att få retinol behöver vi vitamin A, som vi i stor utsträckning kommer från betakaroten i vår mat, speciellt rik på morötter, sötpotatis, grönkål, gröngrönsaker, spenat, nötter, squash och paprika.’

Chris förklarade att celler i näthinnan bakom ögat innehåller en kemikalie som kallas retinol som omvandlar ljuset till elektriska signaler som överförs till hjärnan för att vi ska kunna se.

Åldersrelaterad Macular Degeneration (AMD) är den ledande orsaken till blindhet i över 60-talet. Detta skadliga tillstånd resulterar i förlust av central vision inklusive läsning och ansiktsigenkänning. Det finns ingen bot för AMD men den goda nyheten är att den kan förhindras eller fördröjas.

Studier har visat att vitaminer från antioxidantgruppen kan sakta ner förhållanden som Macular Degeneration. Dina ögon behöver vitamin A för normal vision och näringsämnen, inklusive vitamin C, vitamin E, zink och en antioxidant som heter lutein. Alla är fördelaktiga för ditt ögons hälsa och hjälper till att minska risken för sjukdom.

Chris Worsman tillade: ‘En hälsosam kost vann’ t återställer syn som redan har gått vilse, men det kan verkligen sakta ner processen med optiska åldrande sjukdomar. Att anta en hälsosammare inställning till kost och skära ut cigaretter kan verkligen hjälpa till att hålla sikten i god hälsa.

‘Med detta råd, tillsammans med regelbundna sikttest kan du förebygga skadliga ögonförhållanden. Vid Viewpoint har vi toppmodern utrustning som gör det möjligt för oss att tillhandahålla omfattande ögonprovningar med hjälp av avancerad utrustning.’

Här är några av de livsmedel som är förpackade med de rekommenderade näringsämnena och antioxidanterna.

Leafy gröna grönsaker som spenat, broccoli och kale är rika källor till lutein, som skyddar ögonen genom att bilda pigment i makuläret, vilket hjälper till att filtrera bort skadliga blå ljusvåglängder som kan skada ögat. Ju mer pigment dina ögon innehåller, ju mindre sannolikt är de att utveckla AMD. Kroppen genererar inte naturligt lutein så du måste se till att maten du äter innehåller den.

Morötter ger vitamin A, vilket hjälper till att hålla ytan av ögat och ögonlocken hälsosam och Betakaroten, en antioxidant som skyddar dina ögons celler från skador på fria radikaler på grund av förorening och överskott av sol exponering.
gå ner i vikt utan diet Extrem dieting kan orsaka blindhet