gå ner i vikt med 5 2 dieten Ett växande antal tonåringar som kämpar för ätstörningar bland orealistiska förväntningar på skönhet

hälsohem viktminskning Ett växande antal tonåringar som kämpar för ätstörningar bland orealistiska förväntningar på skönhet

Kasey, en lokal tonåring, skulle bara prata om hennes problem om hennes riktiga namn inte användes. ‘Det griper dig, och det som börjar som’ ett sätt att hantera din vikt ‘blir denna läskiga sak som du måste leva med,’ sa hon.

Hon är bland ett växande antal tonåringar som arbetar med ohälsosamt beteende i ett försök att kontrollera deras vikt, enligt Renfrew Center Foundation for Eating Disorders. Ett nationellt institut för mental hälsa rapport sade att 2,7 procent av alla tonåringar har diagnostiserats med en ätstörning. Och det finns sannolikt många fler som faller under radarn och ingår inte i någon rapport.

Kasey kämpade med sin sjukdom i två år och ledde slutligen till att sjukhusläggas och placerades i ett behandlingscenter. ‘Du blir obsessad med alla aspekter av dig själv. Du väger dig flera gånger om dagen, räkna dina kalorier, försök att bränna bort allt du äter’, sa hon. ‘Du är ständigt kall, ständigt svag men du är fortfarande inte nöjd med dig själv.’

Studier visar att ätstörningar har förmågan att manifestera sig i tonåren på grund av sociala stigmor, inklusive kroppsintressen och en motvilja mot att komma fram för att prata om sitt problem. Den skrämmande verkligheten i denna statistik är att 1 av 2 tonårsflickor och ungefär 1 av 3 tonårspojkar har en form av ätstörning.

Två av de allvarligaste ätstörningarna anorexi och bulimi leder människor att begränsa sin kost under en tid, och när de börjar äta igen kommer de att förtära stora mängder ohälsosamma livsmedel. Matbingeing utlöser en euforisk känsla eftersom deras kropp faktiskt upplever mat. Men efteråt, en överväldigande rädsla för att gå ner i vikt, vilket kan leda till skuld och skam. Detta leder till en cykel av att svälta sig, äta mycket och rensa maten från kroppen, vilket är vad Kasey gick igenom.

‘Jag gick antagligen fem dagar utan att äta och körde sedan till hela maten och spenderade $ 50 i eftermiddagssektionen,’ sa hon. ‘Jag fortsatte sedan att äta över 5000 kalorier på under en timme, bara för att kasta upp det.’

Kasey var ovillig att söka hjälp, vilket är en annan utmaning inför tonåringar med ätstörningar. Hon uppskattar att hon förlorade ca 60 pund under provet.

‘Jag var inte fett till att börja med; Jag började precis göra detta och fick denna fantastiska tillfredsställelse från mina kläder bättre. Allt blev baggy på mig, och det var elegant, ‘sa hon.’ Jag kände mig vacker. ‘

Hennes historia är inte unik, naturligtvis på grund av samhälleligt tryck för en skinnig, vacker kvinna, kommer många att göra vad de kan för att uppnå detta resultat. Ätstörningar kan påverka människor från alla bakgrunder. Enligt National Disorders Eating Association är afroamerikanska tonåringar 50 procent mer sannolikt än vita tonåringar för att uppvisa bulimiskt beteende, såsom bingeing och rensning.

Värre, tonårsflickor från låginkomstfamiljer är 150 procent mer benägna att vara bulimiska än tjejer från rika familjer, säger föreningen.

Det är ett problem som är svårt att hitta i populära media. En av de få senaste filmerna att utforska ätstörningar är den senaste versionen av 2017 To the Bone. Filmen följer Ellen, spelad av Lily Collins, som lider av allvarlig anorexia nervosa. Filmen fick blandade recensioner, med några kritiker som ropade Collins för att godkänna ätstörningar. I en intervju med Vanity Fair avslöjade Collins hur hon var tvungen att ‘bära skorna’, av en karaktär som hon visste alltför väl Collins, i början av sin karriär, kämpade med anorexi själv. Som ett resultat såg hon filmen som ett tillfälle att berätta om en karaktär med vilken hon delade så många likheter.

Precis som de flesta som kämpar med en ätstörning, sökte Collins aldrig hjälp: ‘Jag gick inte in i behandling, jag sökte inte professionell hjälp. Jag hade bara tänkt ut det själv.

Hon sa att filmen gav henne kunskap om någonting som hon var helt oinformerad om och ändå kämpade med. Filmen avslöjar verkligheten av ätstörningar och hur långt en person kan sjunka i den negativa atmosfären av denna psykiska sjukdom.

Och var försiktig med bloggar eller tweet-feeds som myskinnydiary och thinspo-fördämningar, som har betydande följder, som ger viktminskningstips och postar bilder av magera människor och försöker svara på frågor som ‘Vad kan jag göra för att gå ner i vikt?’ och ‘Hur kan jag förhindra binges?’ De kan bli källor till negativ feedback som stöder ohälsosamt beteende och i slutändan kan uppmuntra att ta en väg mot en ätstörning.

ArticlesWebber valdes Santa Fe borgmästare i fyra runda rankade val valSanta Fe visar sig i stadens första rankade val valResultat försenade timmar i stadens första rankade val valIn suit, anklagar den tidigare anställningen filmförbundets tjänsteman för sexuella trakasserierTrujillo s hemstad meddelande faller kort med väljareLibrarians rädsla skolor vänder sidan på demFör kvinnor kommer att tjäna på stadsfullmäktige, Lindell re valdes, för att bli förenad med nykomlingar Romero Wirth, Vigil CopplerEspaola, Pecos utvalda nya borgmästareMayors första jobb borde skickas stadskonsulentNyckeln till Webbers vinst : Ädla väljare
gå ner i vikt med 5 2 dieten Ett växande antal tonåringar som kämpar för ätstörningar bland orealistiska förväntningar på skönhet