gå ner i vikt hälsosamt Exponering för kalla temperaturer kan hjälpa till att öka viktminskningen

mat vid viktminskning Exponering för kalla temperaturer kan hjälpa till att öka viktminskningen

Regelbunden exponering för mild förkylning kan vara ett hälsosamt och hållbart sätt att hjälpa människor att gå ner i vikt, enligt forskare som skriver i Cell Press publikationen Trends in Endocrinology Metabolism den 22 januari. På flipsidan betyder det att våra varma och mysiga hem och kontor kan vara delaktiga för våra växande midjelinjer. ‘Vad skulle det innebära om vi låter våra kroppar arbeta igen för att kontrollera kroppstemperaturen? Vi förutser att den termiska miljön påverkar människors hälsa och närmare bestämt att frekvent mild förkylning kan påverka vår energikostnad kraftigt under långvariga tidsperioder.’

Marken Lichtenbelt och hans kollegor började studera effekterna av mild förkylning för 10 år sedan, främst för att det hade fått så lite uppmärksamhet. Tidigare studier av temperatur fokuserade främst på extremitet för applikation till militären, brandmän och andra. Men studier började visa stora skillnader bland människor i deras svar på svaga kyla. Det ledde forskare till en viktig upptäckt: värmealstrande, kaloribrinnande brunt fett är inte bara för spädbarn. Vuxna har det också och lite mer än andra.

Marken Lichtenbelt säger att de nu har bevis för att en mer variabel inomhustemperatur som tillåts drifta tillsammans med temperaturer utanför kan vara fördelaktigt, även om långsiktiga effekter fortfarande väntar på ytterligare undersökning. En forskargrupp från Japan fann en minskning av kroppsfett efter att ha tillbringat 2 timmar per dag vid 17 grader i 62 veckor. Nederländska laget fann också att folk blev vana vid förkylningen över tiden. Efter sex timmar om dagen i kylan i 10 dagar ökade människorna i sin studie brunt fett,
gå ner i vikt hälsosamt Exponering för kalla temperaturer kan hjälpa till att öka viktminskningen
kände sig mer bekväma och skakade mindre vid 15 grader Celsius (59 grader F).

I ungdomar och medelålders människor kan åtminstone icke-skakande värmeproduktion stå för några procent upp till 30 procent av kroppens energibudget, säger de. Det betyder att lägre temperaturer kan påverka hur mycket energi en person utbredd generellt.

Så kanske, förutom vår träning, måste vi träna oss för att spendera mer tid i kylan. Att hantera det i praktiken kan dock ta övertygande.

‘Inomhus temperaturen i de flesta byggnader är reglerad för att minimera andelen människor missnöjda’, skriver forskarna. ‘Detta resulterar i relativt höga inomhustemperaturer på vintern. Detta framgår av kontor, bostäder och är mest uttalat i vårdcentraler och sjukhus. Genom brist på exponering för varierad omgivningstemperatur kan hela populationer vara benägna att utveckla sjukdomar som fetma. Dessutom blir människor utsatta för plötsliga förändringar i omgivningstemperaturen. ‘
gå ner i vikt hälsosamt Exponering för kalla temperaturer kan hjälpa till att öka viktminskningen