gå ner 15 kg Experter säger hCG inte en beprövad vikt

gå ner ett kilo i veckan Experter säger hCG inte en beprövad vikt

Dr Mark Vierra är en respekterad bariatrisk läkare en läkare med ett särskilt intresse för viktminskning. ‘För 20 år sedan startade’ Vierra, ‘patienterna rapporterade en diethistoria till mig som inkluderade injektioner av urinen från gravida marer.’ Vad en bizar diet, ‘Jag kommer ihåg att tänka. Det jag inte visste då var att de beskriver hCG-kosten.’ Hos människor är hGC (human chorionic gonadotropin) ett hormon som produceras av placentan när en kvinna blir gravid, Dr. Vierra förklarar. HGC stimulerar produktionen av progesteron ett annat hormon som upprätthåller livmoderns liv under graviditeten. Det är faktiskt hCG som mäts i de flesta graviditetstester. HCG har använts vid vissa fertilitetsbehandlingar för att inducera ägglossning. produceras också av några sällsynta och farliga former av cancer. Så hur blev detta hormon en viktminskningsprodukt? ‘HCG-kosten föreslogs först av Dr. ATW Simeons på 1950-talet, säger Vierra.’ Han hävdade att hCG kunde orsaka omfördelning av fett och a llow viktminskning utan hunger. Han rekommenderade en serie injektioner av hormonet i kombination med en kost på 500 kalorier om dagen, som var hög i protein och lågt i kolhydrater. ” Problemet, säger Vierra,
gå ner 15 kg Experter säger hCG inte en beprövad vikt
är att det tydligt har visats att hCG inte har någon effekt på vikt eller fettfördelning. Den amerikanska livsmedels- och drogadministrationen har faktiskt kommit överens om att hCG-produkter som marknadsförs som viktminskningshjälpmedel inte bara är obefogade. De är olagliga. ‘Många hCG-produkter marknadsförs för att tas i samband med en mycket låg kalori diet (500 kalorier dag), ‘tillägger Vierra.’ Det är minskningen av kalorier som står för någon viktminskning. Det finns för närvarande inga FDA-godkända hCG-produkter som är utformade för att hjälpa dig att gå ner i vikt. ‘Fortfarande människor som håller sig med hCG diet gå ner i vikt. Hur? ‘Eftersom en diet som kräver 500 kalorier per dag och ger otillräckligt protein orsakar snabb nedbrytning av muskler snarare än fett’, säger Vierra. ‘Förlust orsakar snabb viktminskning, liksom cancer, hiv och andra större infektioner eller sjukdom. Viktminskning på detta sätt är tydligt ohälsosam, orsakar snabb saktning av din ämnesomsättning och är osunn på både kort och lång sikt.’ Bottom line? ‘Ingen ansvarig vetenskapsman eller läkare har kommit fram till att hormonet hCG kan hjälpa dig att gå ner i vikt’, säger Vierra. Han hänvisar till det amerikanska samhällets bariatiska läkares ställning: ‘1. Simeonsmetoden för viktminskning rekommenderas inte. 2. Simeons diet rekommenderas inte. 3. Användning av HCG för viktminskning rekommenderas inte.’
gå ner 15 kg Experter säger hCG inte en beprövad vikt