dietmat recept Experter erbjuder tips om att hålla sig till nyår

kalorier för att gå ner i vikt Experter erbjuder tips om att hålla sig till nyår

Diane Amerosa började packa på pounds i hennes sena 20-talet, efter hennes två sönes födelse, på framsidan av ett familjeliv som innehöll massor av skolaktiviteter, ett jobb som substitutionslärare och måltider på gång som inkluderade för många kolhydrater och bearbetade livsmedel.

Fad dieter hjälpte en tid men blev ohållbar. Hon kunde inte komma fram till en långsiktig lösning tills hon besökte ett gym i East Amherst och ägaren hjälpte henne att sammanställa en övergripande plan för att hjälpa henne att träna konsekvent och äta bättre.

Upplösningar är svåra att hålla. Forskning visar 25 procent av dem som får dem att överge dem efter en vecka. Antalet faller fälligt därifrån och inkluderar inte de ungefär 55 procent av amerikanerna som helt och hållet undviker det årliga nyårets övning.

Ändå hantera en lösning rätt och du kan sluta som Amerosa, som lade fram sin viktminskning plan i början av 2014, sjönk 40 pund på 18 månader och har bibehållit en hälsosammare vikt sedan.

Hon lärde sig att framgångsrik lösning kommer när du håller dig vid flera viktiga steg:

Sätt ett mål.

Få hjälp av en expert.

Skapa en plan som bryter ner målet till användbara delar.

Se till att övervinna och minimera motgångar.

‘Det är den normala processen för att skapa ett nytt beteende’, säger Chadd Soto, chef för hälsotjänster med Independent Health. ‘Du behöver inte ha dessa höga mål utan någon mening bakom dem. Du vill bryta ner det här När du bestämmer ‘Jag’ kommer inte att ta det längre, kommer jag att göra förändringar i mitt liv. ”

Undvik pluggen, men här är en sak som kan hjälpa till: Läs WNY Uppdatera varje lördag i det nya året för att få information, tips och uppmuntran när det gäller att förbättra din hälsa, fitness, näring och familjeliv.

Samtidigt har flera experter i regionen delat strategier om hur man framgångsrikt kan ta itu med fyra av de vanligaste nyårsbesluten: Jag vill gå ner i vikt, bli friskare, få av skuld och sluta röka.

Löses jag vill förlora vikt

‘Så ofta tror folk att de kan göra allt på egen hand. Kanske kan vissa människor, till viss del.’ Dr Derek Alessi (Mark Mulville / Buffalo News)

Experten: Derek Alessi, ägare av Dr Sundays på WGRZ Channel 2. Han har en kandidatexamen i ekonomi, mästare i näring och doktorsexamen i träningsvetenskap. ‘Så ofta tror folk att de kan göra allt på egen hand,’ sa Alessi. ‘Kanske kan vissa människor, till viss del, men statistik visar att många inte kan. Det är inte bara en annan träningspass eller ett annat gym medlemskap. Du behöver också en tränare. Du behöver en ritning för att följa, huruvida det är fitness, om det är viktminskning, om det är ekonomiskt.

Planen: Amerosa gick överens om att träna på träningscentret tre dagar i veckan,
dietmat recept Experter erbjuder tips om att hålla sig till nyår
bygga olika muskelgrupper med mestadels styrketräning, liksom lite konditionsträning. Hon utövade också två gånger i veckan hemma. Hon fokuserade på att äta mindre måltider varannan eller tre timmar som lutade mot ägg, magra proteiner, frukter, grönsaker och hälsosamma fetter som inkluderar oljor, nötter och baljväxter. Hon slutade äta bröd.

Mätningen: Alessi frågade Amerosa för att få blodsocker, blodtryck och andra laboratorietester. Han använde också en DEXA-scanner var tredje till fyra veckor för att analysera sin procentandel av kroppsfett. Detta pumpade upp henne när siffrorna gick ner och lät henne veta när hon sprang av spåret.

Ansvar: ‘När han sa’ Utöva klockan 7 på morgonen fem dagar i veckan, ‘tänkte jag,’ Hur ska jag göra det? ‘Men jag gjorde det,’ sa Amerosa. ‘Nu är jag snäll beroende.’ Sa Alessi, ‘Det är viktigt att alltid säga,’ Detta är min hälsa, min kropp, min livskraft, min energi. Jag kommer att göra vad jag kan för att få mig till framgång. ”

Motståndskraft: Alessi bygger en fuskdag i sina veckobesök, en som kan innehålla måttliga portioner pizza, pasta och vin bland andra favoriter. Han ser detta som ett sätt människor kan belöna sig för att göra hälsosammare val de flesta dagar. Detta betyder ofta choklad för Amerosa.

Resultat: Amerosa förlorade 6 pounds fett de första fyra veckorna och 3 till 4 pounds varje månad tills hon slog en mer idealisk vikt. Sweetness återvände till grönsaker efter att hon slutat äta mat med tillsatt socker. Hon kan squat med upp till 185 pund nu, och paret av deadlifts som ingår i hennes träningspass gick från 55 till 200 pund. ‘Det är otroligt, hur mycket bättre känner jag,’ sa hon. ‘Jag är inte trött, jag har all sorts energi.’

[RELATED: Målinställningen fungerar på Falls Heart Fitness Center]

RESOLVEDER JAG ÖNSKAR ATT FÖRE HÄLSA

‘Jag vill vara frisk så att jag kan njuta av min pension.’ Sandy Schildwaster, av Batavia, avbildad med sin dotter, Katie Williams,
dietmat recept Experter erbjuder tips om att hålla sig till nyår
och Hall of Famer Thurman Thomas under 18-Dec. Bills Browns-spelet.