att gå ner i vikt Extrem dieting

hur snabbt kan man gå ner i vikt Extrem dieting

Och även om den feministiska tomen behandlar frågor om kropps- och tyngdbesatthet, är det Tadjers personliga resa genom att skriva romanen med ett första utkast på Penny i Neonatal Intensive Care Unit vid Albany Medical Center som gör att hon vill uppmuntra kvinnor att förvisa sina vågar .

Frågan ‘Om du skulle kunna gå under en helt säker, prisvärd, två veckors fåfänga för att gå ner i vikt, skulle du göra det? Skulle du få en näsa när du är under, eftersom du inte behöver vakna för De två veckorna du ‘bär ett bandage?’ är romans premiss.

I novellen går 35 år gammal annonschef Elana Diamond till en medicinskt inducerad vanity coma för att gå ner i vikt. Om det låter mer som nästa veckas People Magazine rubrik än en science fiction roman, har du rätt. En journalist i mer än 20 år hällde Tadjer sin reporters erfarenhet av att utforska frågorna om integritet, säkerhet och identitet i att skapa ‘Två veckor under’.

‘Det kan absolut hända,’ sade Tadjer av hennes föreställda värld av villiga viktminskningstomapatienter. Sedan, med ett skratt, tillade hon: ‘Och jag vill ha en vinstsnytta när den gör det.’

Tadjer har skrivit för tidningar som The New York Times, The Washington Post och The Los Angeles Times On Ed-sida, liksom många affärer och tidningar. Hennes journalistik karriär blomstrade tillsammans med en alarmerande trend: Kvinnor vars kroppar försvann när karriären höjde sig. Hon skyller på Helen Hunt i den andra säsongen av NBC-siten ‘Mad About You’, när den en gång friska skådespelerskan uppstod som ett galaxskelett efter showen, upplevde kommersiell framgång. Eller, som Tadjer säger: ‘Om 40 år gamla kvinnor ska se ut som de är i 20-årsåldern,
att gå ner i vikt Extrem dieting
vad är helvete som 20-årig skulle se ut?’

År 2001 födde Tadjer sitt första och enda barn Matilda, som föddes för tidigt och vägde bara 2 pund. Vid Albany Medical Center, när hon tittade på Matilda inuti en temperaturkontrollerad pod ‘såg ut som något mellan en mycket utsökt alien och en liten bebis’ sa Tadjer att hon ville ‘vi kunde ha en stor pod vi delar med våra barn’.

När sömnberövandet ökade, tänkte Tadjer brainstormed om pod idéen, påminna en konversation hon hade som tonåring med sin mamma om Elizabeth Taylor som vill gå in i en koma för att gå ner i vikt.

Hela hennes sjukhus var mödrar med spädbarn vars överlevnad var osäker och diskuterade hur man skulle få barnets vikt. Hennes känsla av upprörelse fördjupades som hennes nya maternella instinkter tog över. Tadjer sa att hon kände starkt att hon inte ville ha Matilda, som romanen är avsedd för, att växa upp med kroppsproblem som är nästan universella för amerikanska kvinnor.

‘Vi bor i ett stort land och vi är mycket alienerade’, säger Tadjer ifrågasätter hur vår kultur har blivit så djupt förankrad i en strävan efter så kallad visuell perfektion och ‘hur mycket vi litar på de bubblor vi lever i.’ Hon började spendera 15 timmar om dagen och satt bredvid preemie Matilda och skrev det första utkastet till ‘Två veckor under.’

‘Traumatiska saker händer och du ser var människor flyr till,’ sa Tadjer. ‘När vi känner sig oförbundna börjar vi döma oss själva och känna många saker som alienation och skam.’

Förstärkt av ett samhälle där ‘du måste vara en människa med ett varumärke för att komma någonstans’ sa Tadjer att hon tror att vår ‘perfekta YouTube-kultur’ odlar en ohälsosam och orealistisk bild av vad kvinnor ska se ut.

‘En av anledningarna jag skrev (‘ Två veckor under ‘) är kvinnor vi är så svåra på oss själva, säger Tadjer. När kändisar som Mary Kate Olsen ser mer ut som en 9-årig pojke än en 21-årig kvinna, tillade hon att det finns ett problem. Mellan amning Matilda och läsa hennes artiklar från The New York Times plågade hon hennes läkare för sin forskning om hur man medicinskt inducerar en koma, en viktig del av romanen.

Hon krediterar sin fjädrande natur till DNA. ‘När min far var 17, flydde han från kommunistisk Bulgarien genom den turkiska tunnelbanan efter att min kapitalistiska mormor kastades i fängelse’ skriver Tadjer i sin blogg. ‘Min mor kastade handgranater i den israeliska armén när hon var 18 år.

‘Dessa är inga gener för de svaga.’

Det är en styrka som hon hoppas kunna gå vidare till Matilda, nu 7 och helt frisk. Under tiden sade hon att hon hoppas att bryta cykeln med negativ kroppsbild och viktobservation i så många kvinnor och familjer som möjligt.

‘Läs min bok och du kommer inte göra dieting ett av ditt nyårs resolutioner,’ sa Tadjer.

Som adjungerad professor i journalistik vid State University of New York i New Paltz arbetar Tadjer för att forma en ny generation journalister, samtidigt som han fortsätter att skriva romaner.
att gå ner i vikt Extrem dieting