gå ner i vikt fort Egypten staten TV beställer kvinnliga värdar att gå ner i vikt

kalorier viktnedgång Egypten staten TV beställer kvinnliga värdar att gå ner i vikt

Egypts statssändare har avbrutit åtta av sina kvinnliga TV-presentatörer och berättat att de ska gå på en diet som spränger uppror bland kvinnors rättighetsgrupper.

Den egyptiska radio- och tv-unionen (ERTU) har gett kvinnorna en månad att smala ner innan de kan dyka upp igen med ett ‘lämpligt utseende’, rapporterar Al Yawm al Sabi. ERTU har en kvinnlig regissör, ​​Safaa Hegazy, en tidigare statlig TV-ankare själv.

Meddelandet gav upphov till en skrik bland de drabbade presentatörerna. Khadija Khattab, värd för Egyptens kanal 2, berättade för pappret att hon vill att folk ska titta på hennes senaste TV-skådespel och döma för sig själv om hon är ‘fet’ och om hon förtjänar att förhindras att arbeta. sade att situationen hade störd sina familjer och borde ha behandlats internt.

Kvinnornas centrum för vägledning och juridisk medvetenhet fördömde rörelsen,
gå ner i vikt fort Egypten staten TV beställer kvinnliga värdar att gå ner i vikt
säger att den ‘kränker konstitutionen’ och är en form av våld mot kvinnor. Det uppmanas att ERTU ska backtracka. Trots kritiken berättade ERTU-källor på nyhetswebbsidan Veto att beslutet inte vändes, men att kvinnorna inte kommer att få sina lön och fördelar dockade.

Egyptiska mediekommentatorer diskuterar om suspensionerna var berättigade. Vid statligt ägda Al Ahram dagligen säger journalisten Fatma al Sharawi att hon tycker att politiken bör tillämpas på lokala tv-stationer.

På sociala medier uttryckte vissa användare stöd för kvinnorna, men andra kallade dem ‘bakabouzas’, en term som egyptier använder för att beskriva överviktiga tjejer. En kvinnlig Twitter-användare beskrev ERTU-huvudet Safaa Hegazy som en ‘stark kvinna’ för att fatta beslutet.

Presenterna har försvarats i parlamentet, men med manliga parlamentsmedlem och journalist Sayyid Hegazy frågar: ‘Vem är en idealvikt i Egypten?’ Han berättade för Sada al Balads nyhetssajt att en presentatör ‘kan vara lite överviktig, men hon är vältalig’. BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs om vårt förhållningssätt till extern länkning.
gå ner i vikt fort Egypten staten TV beställer kvinnliga värdar att gå ner i vikt