mat för viktminskning En oundviklig fälla av en sjukdom

hur går man ner i vikt utan att träna En oundviklig fälla av en sjukdom

Under ett år som började i december 2015 öppnade Andy och Kathleen Leclaire sitt hem och bor till Reformatorens Kris Radder och Maddi Shaw. Det som följer är den andra av en femdelarserie som körs dagligen denna vecka som fokuserar på Andy ‘ s strid med ALS och den kärlek och stöd han fick från sin fru och familj. En viktig del av denna historia är Radders videoserie som följer med varje dags historia. Denna berättelse rapporterades av Kris Radder och Maddi Shaw, med skrivning av Kris Radder, Amy Radder och Maddi Shaw. I morgon del 3: Drömlaget.

BRATTLEBORO En kall dag i februari 2014. Hans fru Kathleen var med honom.

I Leclaires familj är amyotrofisk lateralskleros ärftlig och hävdar att minst 30 av hans släktingar går tillbaka 100 år. Familial Amyotrophic lateral sclerosis eller FALS står för 5 till 10 procent av alla ALS-fall i USA. ALS-genen Leclaire hade genomgått hela sitt liv blev aktiv, och vid 56 år skulle han tillbringa de närmaste två åren svagare samtidigt som han behöll full kognitiv normalitet.

‘En sak folk ofta skulle säga till mig är’ Åh, jag hoppas att han blir bättre ‘, säger Leclaires fru Kathleen.’ Och det är roligt att säga, men de förstår verkligen inte att det är s inte den sorts saker där du blir bättre. ‘

ALS är en progressiv neurodegenerativ sjukdom, vilket innebär att den i första hand påverkar nervsystemet i hjärnan och ryggmärgen. Så småningom förlorar en person sina muskler. Med tiden kan människor inte äta, prata eller slutligen andas. Stommel körde testen på Andy som bekräftade hans ALS.

‘Att berätta för patienter du tror att de har sjukdomen är en av de svåraste’, sa Stommel. ‘Och att hantera känslan av hopplöshet att familjer har det där finns inget bra som kan göras.’

ALS upptäcktes 1869 av den franska neurologen Jean Martin Charcot, men det var inte till 1939, när New York Yankees första baseman Lou Gehrig diagnostiserades med sjukdomen, att den fick internationell uppmärksamhet. Vissa kanske tycker om ALS så sällsynta, eftersom de kan aldrig ha hört talas om det eller kända personer med det. Men Stommel sa att det inte är så sällsynt: En s livslängd riskerar att utveckla ALS är densamma som att utveckla multipel skleros. När du blir äldre är dina chanser sannolikt 1 på 300. ALS träffar vanligtvis människor mellan 40 och 70 år. Ungefär ‘20.000 amerikaner har sjukdomen vid en viss tidpunkt’, enligt ALS Foundation.

Enligt Stommel börjar ALS vanligtvis presentera sig i en extremitet eller en del av kroppen; därifrån sprider den sig. Stommel gav exemplet att det kunde börja i en arm och sedan sprida sig till den andra eller från halsen muskler ner i ryggmärgen. Ofta mister individer med sjukdomen och blir undernärda. ‘Om du någonsin har gått utan mat för en dag eller så, vet du hur svag du känner.’

De initiala symptomen på ALS kan variera i olika människor. En person kan ha problem med att hålla en penna, lyfta en kaffekopp eller plocka upp mat med en gaffel. En annan person kan uppleva en förändring i vokalhöjden när man talar. Vissa kan uppleva båda. Alla som får sjukdomen försvagar muskelsvaghet, vilket leder till förlamning.

Stommel sa i sitt arbete på ALS Clinic i Dartmouth han har haft några ‘outlier’ patienter som levde upp till 20 år. De flesta lever inte tre år efter diagnosen.

För att diagnostisera någon med ALS tar Stommel en familjehistoria och utför elektriska test för att testa muskelaktivitet och hur snabbt impulser reser genom nerver. Han undersöker nerver,
mat för viktminskning En oundviklig fälla av en sjukdom
muskler och lemmar och kör sedan blod- och urintester. Andra test kan innefatta en ryggmärgskran; X-strålar; bildbildning av ryggraden; muskel- och / eller nervbiopsier; och en neurologisk undersökning.

Stommel noterade att de allra flesta av ALS-diagnoserna är sporadiska, och i hans studier kunde miljöpåverkan ha orsakat det.

Att ge en diagnos till patienten och familjen är ‘förödande’, sa Stommel.

Stommel är hoppfull att ett genombrott kommer en dag, men han sa att mindre arbete har gjorts på detta område jämfört med fler ‘populära’ sjukdomar.

‘Det faktum att det inte är lika vanligt som cancer är mindre attraktivt för läkemedelsföretag. Det är också svårare att utföra kliniska prövningar med läkemedelsföretag som inte tror att de kommer att få samma avkastning.’ Stommel sa.

Om medvetenheten skakade världen i 2014 när mer än 17 miljoner människor deltog i ‘ALS Ice Bucket Challenge’ på sociala medier som höjde 115 miljoner dollar för ALS-föreningen. Sjuttio sju procent av intäkterna gick till forskning för att hitta en bot och 20 procent gick till patient- och samhällstjänster.

Kroppen väcker

Strax efter Andy Leclaires diagnos kunde han inte lyfta armarna över huvudet i duschen. Så Kathleen skulle hjälpa till att bada honom. Andy var lite envis att sitta i duschstolen först, sa hon.

När man går igenom ALS behövs hjälpmedel för att kompensera för de många mänskliga funktionerna som vi ‘tar för givet’, säger Stommel. Till exempel behöver patienter en maskin för att hjälpa dem att andas och ett matningsrör som förhindrar dem från kvävning. Särskild toilettning blir väsentlig.

‘Om jag skulle välja en sjukdom för att leva med, skulle ALS inte vara nr 1 på min lista’, sa Stommel. ‘Det är en förödande sjukdom. Och för läkare och sjuksköterskor är det mycket frustrerande att inte kunna göra skillnad. ‘

Som vårdgivare sa Stommel att en skillnad kan göras: ‘Se till att du uppmärksammar. Var bara där för att patienten eller familjen ska svara på frågor.’

Att leva med sjukdomen är inte allt ‘dumma och dyster’, säger Stommel. ‘Vi kommer alla att dö, men med ALS, allt är spedat.’

Tillbaka till sjukhuset, i februari 2014, meddelade sjuksköterskan Andys diagnos. Det bekräftade hans misstankar. Under de närmaste två åren skulle Andy förlora sin grepp om sina fysiska förmågor.

Med botemedel eller hopp om förbättring höll han fast vid en positiv livsutsikt. Andy s katolska tro, hans familj, hans stödnätverk höll honom på väg. En hjälte,
mat för viktminskning En oundviklig fälla av en sjukdom
en vårdgivare skulle kalla honom. Hans präst skulle observera: ‘När hans kropp blir svagare blir hans tro stark.’