hur går jag ner i vikt snabbt En plåster för att bli av med kärlekshandtag

bästa träning för viktminskning En plåster för att bli av med kärlekshandtag

De har använts som preventivmedel och som en metod att sluta röka kan det vara en viktminskningslösning som slår på en plåster.

Forskare vid Columbia University Medical Center (CUMC) och University of North Carolina har utformat en lapp som kan hjälpa människor att förlora pounds genom att bränna fett av specifika delar av kroppen, som ‘kärlekshandtag’.

Forskargruppen testade en medicinsk hudplåstring på möss och fann att injektionsmedicin med plåstret ledde till en minskning av fett där plåstret applicerades. Hoppet är detsamma som kan göras för människor.

Forskningen, som publicerades fredagen i ACS Nano, föreslår att plåstret blev ‘vit fett’, som lagrar överflödig energi, i ‘mörkt fett’ som brinner fett för att producera värme. Det är en process som kallas ‘browning’ och i åratal har forskare försökt använda det som ett sätt att bekämpa fetma och diabetes. Studieringsledare Li Qiang, en CUMC-assistent i patologi och cellbiologi, sa att ‘brunande’ droger finns men kan orsaka biverkningar som en störd mage. Däremot minskar en plåster dessa biverkningar genom att injicera läkemedlet direkt i fettet.

Mer om viktminskning: Kör mil för att gå ner i vikt? Du slösar bort din tid

Mer om fett: Lite extra fett är inte en överlevnadsfördel, säger studien

Forskare fäster plåsterna, laddade med browningföreningar, på vardera sidan av buken hos överviktiga möss. Genom mikroskopiska nålar injicerades läkemedlet.

Forskarna fann att musen såg en 20% fettreduktion på plåtsidan. I smalare möss orsakade drogerna en uppblåsning i syreförbrukningen, vilket är ett mått på metabolisk aktivitet.

‘Många människor kommer utan tvivel att vara glada att lära oss att vi kanske kan erbjuda ett noninvasive alternativ till liposuction för att minska kärlekshandtag,’ sa Qiang. ‘Vad som är mycket viktigare är att vår patch kan ge ett säkert och effektivt sätt att behandla fetma och relaterade metaboliska störningar som diabetes.’
hur går jag ner i vikt snabbt En plåster för att bli av med kärlekshandtag