gå ner i vikt träning En tidigare NFL pro tacklar viktökning på ‘The Biggest Loser’

vill gå ner i vikt snabbt En tidigare NFL pro tacklar viktökning på ‘The Biggest Loser’

NEW YORK (AP) Det är en stor vikt av Scott Mitchells axlar eller, för att vara mer exakt, av sin tidigare svullna midsektion, som förrän inte för länge sedan hjälpte honom att tippa vågorna vid 366 pund.

Det är 130 pund mer än under Mitchells tio årstider i NFL, där han spelade för Miami Dolphins, Detroit Lions, Cincinnati Bengals och Baltimore Ravens.

Dessutom kommer han att sporta ett helt nytt utseende på denna speciella makeover-episod, som modeexpert Tim Gunn och kändis frisör Ken Paves omvandlar Mitchell och hans kamratävlare på Comeback Canyon samt de fyra återstående ranchkonkurrenterna.

Allt detta, plus Mitchell kommer att återförenas med sin familj efter 15 grueling, sekvestrerad träningsveckor.

‘Jag får en ny garderob,
gå ner i vikt träning En tidigare NFL pro tacklar viktökning på 'The Biggest Loser'
och de klippar till och med mitt hår,’ sa Mitchell onsdag i en telefonintervju. ‘Jag ser bra ut darn bra.’

Det är en självbedömning den 47-årige Mitchell skulle inte ha uttryckt för några månader sedan.

‘Jag kämpade verkligen med min vikt under min spelarkarriär’, påminde han om att han rutinmässigt fick 15-20 pund varje offseason som han var tvungen att förlora innan varje säsong började. ‘När jag gick i pension i 2001 fanns det inga fler fotbollsäsonger att göra sig redo för. Jag hade jobbat på grund av mitt jobb och efter att ha gått i pension så hade jag lite ömtålig träning på grund av det.

Vid den tiden ‘The Biggest Loser’ kom ringer, hade Mitchell försonat sig att vara fet resten av sitt liv.

Men hur länge skulle det livet vara? Därefter var han i otrygg hälsa, sade han en borderline diabetiker som lider av sömnapné och högt blodtryck

Ändå gick han med på att ta ut den ‘Storaste Loser’ -utmaningen fylld av skräck. Förutom de fysiska krav som han visste ligga framåt, levde han med skam att han varken ville konfrontera eller dela med en publik på miljontals.

‘Du har ingen aning om hur rädd jag var,’ sa han. ‘Pro-idrottare har inte känslomässiga problem eller ska inte. Du kan inte visa någon form av svaghet. Det är ingen gråt i fotboll. ‘

Tillsammans med övningen och näringsregimen trampade han ihop med känslomässiga problem som han länge hade hållit i rymden.

‘När jag kom dit sa de:’ Du kommer att gå ner i vikt, men du kommer få allt tillbaka om du inte räknar ut varför du först fått det. ”

Och ja, grät han.

I synnerhet påminde han om en morgonvandring när ‘jag bara förlorade det jag satte mig ner på spåret och snurrade okontrollerbart om hur jag i mitt liv fokuserade på de saker som bröt mig smärta och sorg och hur det var en stor del av varför jag gick upp i vikt. Jag ville sluta. Jag ville inte ta itu med det. ‘

Men han gjorde det.

‘Jag insåg att jag hade stängt mig själv känslomässigt och när jag öppnade mig var det mycket mer för mig än jag gav mig kredit för. Jag sa till mig:’ Du är en bra kille, Scott,
gå ner i vikt träning En tidigare NFL pro tacklar viktökning på 'The Biggest Loser'
och du har en fantastiskt liv.”