gå ner i vikt styrketräning En ny recept för hälsa

kalorier för att gå ner i vikt En ny recept för hälsa

Vad händer om din läkare gav dig ett recept som skulle hjälpa dig att gå ner i vikt, sänka blodtrycket, förbättra kolesterol och minska risken för flera former av cancer? Ännu bättre är biverkningarna alla fördelaktiga: ökad energi, produktivitet och förhöjt humör. Fångsten? Receptet är inte ett piller. Det är för hälsosam mat och regelbunden motion. Varje dag.

Mer än 94 procent av läkarna skulle vilja förskriva detta tillvägagångssätt, men endast 14 procent känner sig bekväma med det. Den härrör från brist på näringsutbildning, som de flesta medicinska skolor inte lär. Medan läkare anses vara den mest trovärdiga informationskällan om kost och hälsa, över hälften bedömer deras näringskunskap som otillräcklig.

Detta förklarar varför mindre än 25 procent av läkarmottagarnas besök idag omfattar rådgivning om kost och motion. Detta är oacceptabelt och inom området för förebyggande medicin gränsar till felbehandling. När antalet livsstilssjukdomar ökar, är det bara meningsfullt att medicinsk utbildning följer kostym.

Rep. Tim Ryan, D Ohio, och Rep. Pat Tiberi, R Ohio, håller med om. Bipartisan duoen har introducerat den utvidgande näringsrollens roll i läroplanen och ENRICH (Actrice Act), en proposition som kommer att ge federal finansiering för att hjälpa medicinska skolelever att lära sig om kostmönster och livsstilsvanor för förebyggande av sjukdomar.

Genom att omfördela medel från Health Resources and Services Information budget tillåter ENRICH upp till 30 medicinska skolor att integrera näring och fysisk aktivitet utbildning i befintliga läroplaner i tre år, från och med 2016. Resultaten talar för sig själva: De 10 000 studenter som fick 25 timmar av näringsinstruktion 2005, som ett resultat av ett tidigare bidrag från National Heart, Lung och Blood Institute, rankar deras näringskunskaper högre än kamrater som gick utan detta federalt stödda kursarbete.

Just nu håller mindre än 30 procent av medicinska skolor grundläggande rekommendationer för nutritionutbildning framlagt av National Academy of Sciences. Och färre, bara en av åtta, erbjuder kurser på fysisk aktivitet.

Den federala finansieringen kräver inte att medicinska studenter blir näringsexperter eller träningsavdelningar. Tjugofem timmar en halv arbetsvecka är allt som krävs för att begränsa det allt större nutritionskiktet i medicinsk utbildning. Faktum är att studier visar att läkare som spenderar en extra 5,5 minuter med riskerade patienter att prata om näring hjälper dem att förlora 5 pounds, lägre mättat fettintag och lägre LDL-kolesterolnivåer.

Ur ett kliniskt perspektiv tjänar fem minuter och 5 pund som katalysator för förändring en låg investering i tid och tillräckligt med vikt, i vissa fall för att eliminera behovet av statiner, insulin och betablockerare.
gå ner i vikt styrketräning En ny recept för hälsa