gå ner i vikt räkna kalorier En titt på Mayo Clinic diet

gå ner i vikt träning En titt på Mayo Clinic diet

Statistiken berättar att 36 procent av amerikanerna är överviktiga, så det är inte förvånande att dietindustrin genererar mer än 60 miljarder dollar varje år. Konsumenterna bombarderas med kostupplysningar för att hjälpa dem att gå ner i vikt.

Medan vissa dietplaner byggs på sund vetenskaplig forskning och studie, erbjuder många fler ‘snabbviktiga’ löften som helt enkelt är för bra för att vara sanna. Dessa kramdieter fokuserar ofta på orealistiska mål som att eliminera hela matgrupper; lägga till speciella barer, skakningar eller dietmat eller lovar att du inte behöver träna. Den motsägelsefulla informationen kan vara förvirrande och frustrerande för konsumenterna.

Det bästa sättet att gå ner i vikt och förbättra hälsan är att anpassa en hälsosam äta livsstil inte en diet. Ett program som är utformat för att uppnå en långsiktig viktkontroll är Mayo Clinic diet. (Även om jag önskar att Mayo Clinic tog bort ordet ‘diet’ i slutet och ersätt med ‘livsstil’). Det här programmet fokuserar på en persons livsstil, inte bara vad de äter. Det är inte en enstorlek som passar alla tillvägagångssätt, men det lär dig dig att välja hälsosam mat och portioner och utveckla hälsosamma livsstilvanor så att du kan upprätthålla en hälsosam vikt för livet.

Dieten är uppdelad i två sektioner över 12 veckor: Förlora det! ‘Och’ Live it! ‘Del 1 fokuserar på 15 viktiga vanor att lägga till och de ska bryta. Hälsa vanor att lägga till kan omfatta träning, äta frukost,
gå ner i vikt räkna kalorier En titt på Mayo Clinic diet
äta massor av frukter och grönsaker samt fullkorn och konsumerar hälsosamma fetter, såsom monoättat fett. Onavanliga vanor att bryta kan vara att titta på TV medan du äter, snackar, förutom på frukt och grönsaker och äter för mycket socker.

I den andra delen, ‘Live it!’ fas, lär deltagarna hur man balanserar sin viktminskning ekvation hur många kalorier tas in genom mat och hur många bränns bort genom fysisk aktivitet för att hjälpa dem att uppfylla sina viktminskningsmål. Det är möjligt att förlora 6 till 10 pund under ‘Lose It’ -fasen och ytterligare 1 till 2 pund varje vecka under ‘Live It’ -fasen.

Fokus ligger inte på kalorieräknande obegränsad snacking på frukt och grönsaker är tillåtet och ingen livsmedelsgrupp är helt borta gränser. Fokus ligger istället på att utveckla ett mönster av hälsosam kost att följa för livet. De hälsosamma livsmedel som programmet betonar är lättillgängliga och prisvärda i alla livsmedelsbutiker. Deltagarna uppmanas också att hålla matsloggar, aktivitetsregister och sätta personliga mål för att uppnå livsstilsförändring.

När det gäller Mayo Clinic diet, heter namnet bakom kosten en av de mest respekterade medicinska organisationerna i världen, så det är ingen överraskning det är populärt. Det betyder också att experterna har utvecklat kosten genom forskning och klinisk erfarenhet och står tillräckligt för att riskera sitt goda namn och rykte på dess säkerhet och effektivitet. Det är ett av de mest förnuftiga och effektiva sätten att förlora och bibehålla vikt för en hälsosam livsstil.
gå ner i vikt räkna kalorier En titt på Mayo Clinic diet