bra mat för viktminskning en uppdatering från grävningarna

hur går jag ner i vikt en uppdatering från grävningarna

Den 22 juni lanserade Intel sin 775-plattform, vilket innebar införandet av ett nytt uttag för Pentium 4-processorer och två nya chipset. Ursprungligen var vi skeptiska till det nya uttaget 775, många av moderkortstillverkarna vi pratat beskrev det som sköra och de förväntade oss många produktavkastningar på grund av att kunder skadade uttaget. Under de senaste månaderna har vi arbetat med ett par socket 775 moderkort och vi kan ärligt säga att socket 775 är inte så bräcklig som vi trodde. Om du sätter i och tar bort processorn enligt önskemål kommer du inte att skada kontakten eller upphöra att fungera efter några infogningar.

Socket 775, visad utan och med en processor som fyller socket.

Men hur mycket är några? Tja, för att ge dig ett exempel är moderkortet som vi använder för att testa PCI E-produkter med bra in i dubbelsiffrorna för antalet processorinställningar, och vi har inte haft några problem så mycket. Detsamma kan inte sägas om kylflänsen, som monteras på moderkortet med plastpinnar. Med tanke på värmekoppens storlek och vikt fungerar denna monterings mekanism väl, tills den blir mottaglig för slitage på frekventa processorinsatser. Vår nuvarande kylfläns skulle inte vara kvar om den skulle vara utsätts för provokationer för att transportera den till en annan plats, och naturligtvis kan en kylfläns av den storleken och vikt som roaming fritt i insidan av en dator orsaka irreparabel skada.

Hylsan 775 kylfläns och en av fyra plastretentionstiften.

Vad sägs om prestanda? Det är säkert att säga att från ett prestationsperspektiv är socket 775-plattformen inte snabbare än ett likadant utrustad socket 478-system. Men det var inte vad Intel var efter, det handlar inte om prestanda ensam. som HD-ljud, Matrix-teknik för lagring och PCI E är det som ger socket 775-plattformen kanten över socket 478. Ur vårt perspektiv är ingen av dessa funktioner tvingande nog att uppgradera eller investera i en ny socket 775 PC, men Intel gör det inte ‘T ge dig mycket av ett alternativ. Under de senaste månaderna har leveranser av socket 478 Pentium 4-processorer torkat upp. Om du vill ha en avancerad Intel-baserad dator är ditt enda val att gå med en 775-baserad PC-uttag.

PCI E och PCI-slitsar och HD-ljudkontakterna på moderkortet.

Det här är inte nödvändigtvis en dålig sak, men kommer slutligen att kosta dig mer än en likadan utrustad dator baserad på socket 478-plattformen. För entusiasterna är det värre, du kan inte ta ditt nya AGP-grafikkort med dig på din nästa uppgradera, eller kommer du inte att kunna använda din gamla processor på ditt nya socket 775 moderkort. Vi är för närvarande på väg att testa de nya funktionerna i socket 775 som de var avsedda, i en dator som är mitt i det digitala hemmet. Kommer socket 775 ‘s nya funktioner verkligen förbättra vår multimedieupplevelse, eller tittar vi på ett annat tomt löfte, ungefär som den slogan som Intel lade upp om hur Pentium skulle förbättra din internetupplevelse?

De fyra DDR2-minnesplatserna och strömkontakten på i925X-chipsetets moderkort.

Men i slutet av dagen visade sig många av de potentiella fallgroparna på socket 775-plattformen vara mindre av ett problem än förväntat. Stickkontakten fungerar fantastiskt, förutsatt att du är försiktig när du sätter i eller tar bort processorer, ungefär som med någon annan processor. De nya funktionerna kommer antagligen att bli oanvända för de flesta, men de har potential att få en bättre multimedieupplevelse till lägre kostnad för en större publik, vilket alltid är en bra utveckling. Prestanda, men även kraven på plattformen behöver fortfarande arbete, för första gången under introduktionen av en ny processor har strömförbrukningen faktiskt ökat, medan prestanda inte har förbättrats eller bara med en liten marginal. Intel har sagt att det kommer att ta itu med prestandafrågan med de nya 1066MHz-frontbuss-chipsetserna och processorerna på grund av att de snart är ute. Under tiden, om du letar efter en bra affär på en ny dator, är socket 478 din bästa satsning. Om du måste vara i framkant av tekniken, vänta tills den nya 1066MHz frontsidebussen startas, eftersom det är en säkrare investering än nuvarande chipset och processorer.
bra mat för viktminskning en uppdatering från grävningarna