banta med ägg En rekordvinst lyfter fram kvinnor

kan inte gå ner i vikt En rekordvinst lyfter fram kvinnor

NEW YORK (AP) En rekordvinst, en annan trippel dubbel och en milstolpepunkt markerade veckan i kvinnors basket.

Division II Ashland vann sitt 57: e i rad i lördags för att knyta den längsta vinnande sträcken oavsett kön på den nivån. Lag nr 1 i Division II matchade markeringen från Winona State männen från 13 januari 2006 till 22 mars 2007. Eaglesna spelar på Wayne State på torsdagen för en chans vid hela tiden. Ashland bröt kvinnornas D II-rekord den 6 januari med sin 52: e konsekutiva seger. UConn håller Division I-rekordet med 111 på varandra följande segrar.

Medan Ohio-skolan är redo att bryta märket denna vecka satte Ohio State Star Kelsey Mitchell en annan poängrekord, som bryter hela tiden för Big Ten.

Mitchell passerade den förra Minnesota-stjärnan Rachel Banhams betyg på 3 093 poäng på lördag. Mitchell var stolta över att rekordet kom i en seger över Michigan State och hjälpte Buckeyes att klämma i ett tre-matchande band.

‘Låter normalt för mig just nu’, säger Mitchell, som nu har 3 098 poäng. ‘Vi slog precis av en tre-matchande strimmel, så vi kommer bara att ta den här vinsten. Allt jag har gått igenom, allt detta lag har gått igenom (skador, överföringar). Att vilja vara en del av det här programmet som har gått igenom så mycket, kan du inte göra annat än att le om allt. ‘

Mitchell är nu sjunde hela tiden på scoringslistan, 24 poäng av fjärde. Kelsey Plum har karriärrekord med 3 527 poäng.

En annan begåvad vakt förbättrade sin egen NCAA-rekord på söndag då Oregon s Sabrina Ionescu nådde sin nionde karriär trippel dubbel i en seger över Utah. Sophomore-stjärnan hade 19 poäng,
banta med ägg En rekordvinst lyfter fram kvinnor
13 assists och 10 returer i 84 68-segern.

‘Jag bestämde mig för att göra allt som jag möjligen kunde för att vi skulle vinna’, säger Ionescu. ‘Denna vägresa är inte lätt, så vi behövde vinna denna seger. Detta är en viktig vinst för oss. ‘

SÖKNING FÖR 900: Chattanooga-tränaren Jim Foster är fortfarande en vinst på 900. Hans lag hade en chans lördag för att få honom milstolpen, men föll till ett mycket begåvat Mercer-lag. Den 21 poäng förlusten avslutade en 53-matchen hemgångs vinnande strejk mot konferens motståndare. Chattanoogas nästa två matcher är på väg mot Western Carolina på torsdag och UNC Greensboro på lördag.

Poll WATCH: Pac 12 har haft en rotation av lag som kommer in och ut ur pollen och Stanford ser ut att komma in i Top 25 den här veckan efter att ha vunnit Arizona State. De 25: e rankade Sun Devils kan stanna i omröstningen när de slog nr 23 Cal på söndag.

WINLESS NO MORE: Mississippi Valley State, Iona och Air Force alla tjänade sina första segrar av säsongen denna vecka, vilket lämnar Chicago State som det enda laget utan seger. Chicago State vann sist den 4 februari 2016.

TIP INS: Duke s Lexie Brown blev bara den tredje NCAA Power Five Conference-spelaren för att registrera över 1 800 poäng, 200 3 pekare, 500 assists och 300 stjäler denna vecka. Hon äger 1 896 poäng, 243 3 pekare, 529 assists och 305 stjäl över hennes karriär vid Duke och Maryland. Hon gick bara med Niesa Johnson (Alabama) och Odyssey Sims (Baylor). Fordhams tränare Stephanie Gaitley fick sin 600: e karriärvinne torsdag i en seger över St. Bonaventure.
banta med ägg En rekordvinst lyfter fram kvinnor