träning viktnedgång dotter resan för att slutföra Pacific Crest Trail blir solo test av mettle

kost och träning viktminskning dotter resan för att slutföra Pacific Crest Trail blir solo test av mettle

YAKIMA, Wash. För en Selah-far och dotter som tog på sig utmaningen att vandra från Mexiko till Kanada, visade sig den högsta punkten i ‘Nedre 48’ vara den lägsta punkten av resan.

Det blev början på slutet av 2,670 miles Pacific Crest Trail trek för fadern, Kem Russell. Det var där smärtan började.

Han skulle lida genom ytterligare 500 körsträckor innan han accepterade det oacceptabla att detta inte bara var ett fall av hans kropp som uppror mot den dagliga slipen av 20 till 25 mils vandringar med en stor packning.

En fot sena var så dåligt sönder det var som en sträng av rosett rep. En annan som helt enkelt brutit. Mellan de två, som innebar kirurgi. Kryckor. En fotled

Och kanske värre, det innebar att hans dotter skulle behöva vandra resten av leden utan honom. Nästan 1400 mer miles, som var kvar i norra Kalifornien och sedan hela Oregon och Washington. Från den södra änden av Cascades hela vägen till Kanada.

Och Karra Russell, alla 5 fot 2 och 116 pund av henne, var fast besluten att göra just det.

Varför inte Whitney?

Kem hade från början varit lika bestämd. Kanske mer så.

‘Om jag gjorde det själv, hade jag aldrig gjort det. Min pappa hade all självdisciplin, säger Karra. ‘Men jag blev van vid livet. Så när han var borta visste jag hur jag skulle göra det.’

Russells hade vandrat på 10 000 fot i High Sierra i en vecka vid den tidpunkt då de nådde avfarten till Mount Whitney, och valde att lämna PCT till crest dess 14 505 fot acme var ingen bra för Kem.

Inte för Karra. De var i en lång sträcka mellan mat som fyllde postdroppar så att deras förpackningar var fulla, och de var också var och en med en björnsäker livsmedelskanare som gjorde packorna obehagliga och i Karras fall smärtsamma.

‘Jag var helt utmattad hela tiden vi var i High Sierras’, berättar Karra. ‘Björnhöljet höll mig i min rygg, så jag kunde inte gå mer än en timme åt gången, och mitt pack var så tungt. för 17 mil rundtur till Whitney s toppmötet. Hon gjorde dock, och det visade sig vara väl värt det från blötläggning i den häpnadsväckande alpenglow av stigande solen på uppstigningen att ha mobiltelefon service på toppen.

På nedstigningen hände dock något med Kems vänstra vrist. Han minns inte att det vred, men det tog definitivt en tur till det värsta.

Efter Mount Whitney, Kem, 66, vaknade varje smärta varje morgon, och foten och fotleden skulle plåga varje kväll under de senaste dagarna 20-23 mil. När han vaknade med en illa svullen vrist nära norra Kalifornien staden Quincy, men han visste att han var tvungen att lämna spåret, om bara för att bedöma skadan.

‘Det var lite tårt för mig’, säger Kem. ‘Karra säger,’ Jag ‘kommer att fortsätta,’ och jag sa, ‘Du borde förmodligen.’ När vi avskedade jag lite av en liten bit. Jag antar som pappa, jag blev lite orolig, men vi har gått flera år på PCT-sektioner i Washington tillsammans.

Men hon var också ensam, och det var nytt.

‘Jag antar att jag var lite rädd, för att jag aldrig drog mig själv eller slog mig själv i hela mitt liv. Aldrig, säger Karra.

‘Men innan vi lämnade, sa jag till mig att jag ska göra det. Även om jag vill sluta, kommer jag fortfarande att göra det.

Så gjorde hon, stigande dagligen vid första ljuset och vandring tills det var nära mörkt.

‘Tolv timmar var mitt minimum’, säger hon. ‘Om jag lämnar lägret på 7, måste jag vandra till minst 7 men mestadels var det lätt fram till som 9:30.’ Så hon skulle gå upp till 9, ge sig tid att lägga sitt tält ibland ibland så av strålkastarens artificiella ljus.

Att bli krypig ut

När det gäller tältet var det inte mycket mer än en säkerhetsfilm.

‘Om vädret är snällt behöver du inte sätta upp tältet för säkerhetsfrågor, om du inte kan sova utan väggar runt dig, säger hon.’ Om jag sover med någon bredvid mig, så Det är okej, men om jag själv är där, är det inget sätt jag är cowboy camping. Jag älskar min falska känsla av säkerhet med mitt tält runt mig. ‘

Hon såg bara en handfull svarta björnar på resan, och den enda nära nog att skrämma henne istället bultade så fort hon såg henne. Hon såg en bobcat i Oregon, och det skakade också bort.

‘En av mina stora bekymmer var inte djur. Det var folk, speciellt konstiga killar som kryper ut dig, säger Karra. ‘Det var en konstig kille; Jag vandrade med två andra tjejer den dagen och han följde oss och pratade med oss. Han sa att han bara bröt upp med sin flickvän och var så ensam, och han frågade en av tjejerna: ‘Hur ofta vandrar du ensam?’

‘Bara helt konstiga vibbar.’

För mycket av Oregon och Washington, men Karra behövde inte vandra ensam.

En vän från hemmet hikade med henne i nio dagar i Oregon, varefter hennes syster, Diana Layton, hiked de närmaste nio dagarna. Och för de flesta av Washington höjde Karra med en israelisk man som hon var vän med tiden efter att ha sett honom av och på sedan Sierra i Kalifornien.
träning viktnedgång dotter resan för att slutföra Pacific Crest Trail blir solo test av mettle