recept för en vecka Dra repet

hur man blir smal snabbt Dra repet

När jag var i skolan var det ok att erkänna att du var en science nerd. Saker förändras, tack Gud. Låt mig därför skjuta upp mina glasögon på min näsa, lägg mina pennor i mitt fickskydd, justera mina hängare och stolt tillkännage, är en science nerd! Jag mår bättre nu, tack för att du lyssnade.

Min största ånger (hittills) är att jag aldrig kommer att uppnå Warp Factor Nine som sitter bredvid Nummer One på Starship Enterprise, eller seglar de mörka räckvidden av rymden med Commander Adama. Jag hoppas att någon som Neo ska komma fram och rädda mig från det vansinne som ibland verkar omge oss och speciellt på dagar då jag tittade på för mycket nyheter kan acceptera att vi verkligen är djupt inne i matrisen.

När jag är uttråkad och blir sagd nörd, kommer jag ibland att engagera sig i experiment, föreställda scenarier som försöker förklara vissa verkliga världseffekter eller ibland används för att förbättra kreativiteten.

Som en illustration, föreställ dig ett väldigt långt remskivssystem där sladden når från din yttergård hela vägen runt månen och tillbaka till var du står. Vid änden är fäst en vikt. Anta nu att du tugged på repets främre ände, vad skulle hända med vikten i andra änden?

Vid första rodnad ser svaret uppenbart, det skulle naturligtvis stiga. När allt kommer omkring, att hur remskivan fungerar, dra en sida, den andra svarar.

Fick dig! Inget färdas snabbare än ljuset, vilket kräver nästan tre sekunder att resa avståndet från jorden till månen och tillbaka. Därför, även i det snabbaste scenariot, skulle det åtminstone ta så lång tid att vikten lyfte. Annars skulle repet ha reste sig snabbare än ljus, vilket är omöjligt. Ändå måste kraften som används vid repet ha någon effekt, att gå någonstans gjorde det? Vad hände med det?

Vill du veta svaret? Egentligen,
recept för en vecka Dra repet
så skulle jag det finns ingen. Som jag sa, det är ett tankeexperiment. Dess syfte är att få dig att tänka.

att allt bra och dandy, Scott, säger du, om jag ville ha experiment, köper jag en kemi uppsättning. Vad har det att göra med någonting? glad att du frågade.

Varje år har vi en nästan kulturell knäjerkrefleks: börja tänka på hur året kommer att sluta och var ska vi vara? Vad skulle vi vilja uppnå personligen och professionellt? Hur mycket pengar skulle vi vilja tjäna och vad ska vi göra med det när vi gör? Vad sägs om hälsa gå ner i vikt, gå ner i vikt, vara mer aktiv, sluta röka? Så många frågor, så många möjligheter, obegränsade möjligheter; alla väntar på våra val. Så vi utformar planer, vi fastställer mål, vågar jag säga att vi fattar beslut (80 procent har kollapsat vid denna tid i februari). alltid imorgon säger vi rushen? Jag har gott om tid. kan vara av tid, vi vet aldrig; dessutom är det inte det sanna problemet. Vår framtid, om vi diskuterar 2018 eller 2058, är redan på gång. Beslut som fattas idag, just nu påverkar det som visar dagar, veckor och till och med årtionden.

Vi har var och en ett rep i våra händer kopplade till en tid vi inte kan se, men den är ansluten. Vi kan inte veta när vi ser resultaten, men det är ingen motivering att inte dra.
recept för en vecka Dra repet