kost för att gå ner i vikt Don berätta för alla du försöker gå ner i vikt

bra kost för viktminskning Don berätta för alla du försöker gå ner i vikt

4. Berätta inte för någon vad du gör.

Nu 242 pounds lättare, Mills krediter som sista tipset för att hjälpa henne genom de svåraste månaderna av hennes viktminskning resa. Att inte få någon att fråga varje bit eller försöka övertyga henne att koppla av på helgerna hjälpte henne att fokusera på målet.

‘Det är så mycket bättre att gå in i ett rum och få någon att säga,’ Hej, gjorde du något annat? ‘ än att tillkännage, ‘Jag’ är på en kost, ‘och har folk pekar på dig,’ sa hon.

Rådgivningen verkar kontraintuitiv. Viktvaktare och liknande grupper bidrar till stöd som en viktig orsak till deras program. ‘Framgång och studier har visat att ansvarlighet är viktigt för att uppnå ett mål. Men att berätta för familj, vänner och Facebook om dina dietplaner kan ha en skadlig effekt, säger några experter .

Mills ‘doktor, Jon Walz, ger alla sina viktminskningspatienter samma regler. Han skyller på behovet av sekretess på fetma-kulturen. Sedan barndomen säger han att vi har sökt ut människor som ser och verkar som oss, och överviktiga människor är inget undantag.

Som människor har vi en svår tid med förändring, sade Walz. Så när någon som vi älskar förändrar hans eller hennes livsstil, har vi ett problem att hantera det även om den omvandlingen är positiv. ‘De kommer att försöka ändra dem till vad kulturen tolererar,’ sade han.

Det finns andra skäl att hålla dina viktminskning planer för dig själv.

Dr. Peter Gollwitzer, professor i psykologi vid New York University, studerar hur mål och planer påverkar kognition och beteende. I sitt forskningsdokument beskriver ‘Gollwitzer, när intentionerna är offentliga’, hur man slår bönorna och det resulterande svaret kan förändra någons handlingar.

Alla har vad Gollwitzer säger ett ‘identitetsmål’ av något slag, vare sig det är en bra mamma eller en bättre forskare. När det gäller viktminskning är målet att vara en framgångsrik dieter.

För att nå ett identitetsmål behöver du indikatorer på dina prestationer. För en forskare publiceras det forskningshandlingar eller en chefs erkännande. För en dieter kan det vara pounds tappade eller berömma från vänner / familj när de ser hur bra du ser ut. Gollwitzers studier visade att när du berättar för folk vad du tänker göra, och denna avsikt är erkänd, erkänns erkännandet som en indikator på prestation, vilket minskar trangen att följa igenom.

Det finns ett antal sätt att undvika detta fenomen.

‘Det är enkelt att du kan hålla din mun stängd’, säger Gollwitzer. ‘En annan är att bilda olika slags avsikter, inte bara säga vad du vill göra utan också när, var och hur du vill göra det.’

Det tredje sättet, säger Gollwitzer, är att bara berätta för en eller två personer som håller makt över dig (metaforiskt) så att de hjälper dig att hålla fast vid dina avsikter.

Men om du väljer att dela dina dietplaner eller inte, är det viktigt att komma ihåg vem du förlorar vikt för. Personer med negativ energi eller en tränare som inte passar din stil, kommer inte att hjälpa.
kost för att gå ner i vikt Don berätta för alla du försöker gå ner i vikt