kolhydratfri kost DNA-skiss leder till bekännelse i små

äppelcidervinäger viktminskning DNA-skiss leder till bekännelse i små

DALLAS Efter att hennes äldsta dotter dödades i maj 2016 isolerade Michelle McDaniel och hennes andra familj i sin lilla Texas stad av rädsla för att den okända mördaren kunde stå i linje med dem i mataffären eller förbi dem på gatan .

Sedan i början av förra månaden skickade Brown County Sheriffens utredare McDaniel en skiss över mannen som de misstänkte i dotters död, trots att de inte hade några vittnen. Skissen skapades med hjälp av DNA som hittades på brottsplatsen. ett privat laboratorium använde provet för att förutsäga moders ansikte, hudton, ögonfärg och hårfärg.

För McDaniel var DNA-sketchtekniken känd som fenotypning en besvarad bön. För brottsbekämpande myndigheter är det ett relativt nytt verktyg som kan generera ledningar i kalla fall eller smala en misstänkt pool. Men för vissa etikister och advokater är det en otestad framsteg som om det används felaktigt skulle kunna leda till rasprofilering eller förföljande oskyldiga människor som misstänkta.

På en presskonferens en vecka efter att skissen släpptes meddelade Brown County Sheriff Vance Hill att den 21-årige Ryan Riggs hade erkänt den 25-åriga Chantay Blankinship-döden.

Riggs hålls utan bindning på en mordavgift i Brown County Failure omkring 170 miles sydväst om Dallas.

‘Min son ringde mig efter att ha sett skissen och sa,’ Mamma, jag tror jag känner till detta barn. Han brukade mobba mig i skolan. ‘Han satt bakom henne i kyrkan. Hans mamma plockade henne upp varje vecka och tog henne till kyrkan. Han var bästa vänner med min systerdotter och hennes vänner. Och vi hade inte visat,’ McDaniel sa.

Flera privata företag erbjuder fenotyptjänster till brottsbekämpande myndigheter för att skapa skisser av misstänkta eller offer när sönderfallna kvarlevor finns. Processen letar efter markörer inuti ett DNA-prov som är känt för att vara kopplat till vissa egenskaper. Polisen i minst 22 stater har släppt misstänkta skisser genererade genom fenotypning.

Det fungerar så här: Företag har skapat en prediktiv formel med hjälp av DNA från frivilliga som också tog en fysisk egenskapsundersökning eller hade sitt ansikte skannat av erkännandeprogram. Den prediktiva modellen används för att söka DNA-proverna för specifika markörer och bestämma sannolikheten för att vissa egenskaper föreligger.

För vissa etiker och advokater är det emellertid ett farligt förslag att släppa en skissa av en misstänkt utan några vittnen. Jay Stanley, en seniorpolitisk analytiker vid American Civil Liberties Union, sa att från vad forskare har sagt och skrivit, är inte tillräckligt känt om kopplingen mellan gener och ansiktsdrag att förlita sig på tekniken för att producera en misstänkt.

‘Du kan gå ner i vikt, gå upp i vikt, byta kön, odla ett skägg, ha plastikkirurgi’, sa Stanley. ‘Det riskerar att förhindra oskyldiga människor i webben av misstänkta utredningar. Det riskerar att spela på befintliga samhälleliga fördomar. Det riskerar att avleda undersökningar mot vildgåsar. Om denna teknik användes för att sätta upp dragkedjor,
kolhydratfri kost DNA-skiss leder till bekännelse i små
säg att föra in varje albino person i ett område som en misstänkt för att DNA syntes att visa att någon hade den egenskapen, det var där vi skulle invända.

Stanley noterade också tidigare problem med rättsmedicinsk framsteg i förflutna, inklusive dåliga metoder i DNA-test från hårprover för några år sedan.

Steve Armentrout, VD för Parabon NanoLabs, som skapade Brown County skissen, säger att fenotyping inte är avsedd att ersätta domstols testade metoder för att identifiera misstänkta. Han sa att det är ett undersökningsverktyg.

‘I alla fall är vi involverade i DNA. Det här betyder inte att vi ger en positiv identifiering. Det är tänkt att jogga någons minne, säger han. ‘Verktygets största värde från ett undersökande perspektiv är effektivitet, förmågan att utesluta delar av den misstänkta poolen.’

I Brown County-fallet sa Hill att Riggs såg skissen, gick på språng i några dagar och bekände sedan till döden framför församlingen i kyrkan där han och Chantay båda deltog i tjänster. Hill hade inte sagt om DNA-testen kördes ännu för att se om Riggs ‘DNA matchar som hittades på scenen.

Ingen advokatinformation listades för Riggs, och hans föräldrar återvände inte samtal som sökte kommentarer på ärendet.

I centrala Texas liknade Brazos County Sheriff Chris Kirk skepticismen om tekniken till officerare som säger att digitala kameror inte skulle hålla sig i domstol när de introducerades eftersom bilderna kunde manipuleras.

‘Nu använder varje avdelning i varje stat dem’, sa han.

National Geographic parat med Kirks avdelning tidigare i år och betalade $ 3.600 för att skicka misstänkt DNA från 1981-slaying av Virginia Freeman för en skissa i utbyte mot att kunna filma sökprocessen. Avdelningen släppte en skiss av den potentiella mördaren när han var på 20-talet och en annan ålder gick fram till ca 70.

‘Det har definitivt förnyat allmänhetens intresse i det här fallet. Vi har fått ett antal tips och telefonsamtal’, säger Kirk, som är den enda kvarvarande tjänstemannen i hans avdelning som var när Freeman hittades bludgeoned, strängde och dödades till döds. ‘Det var ett riktigt traumatiskt brott för den familjen, för avdelningen och för hela samhället.’
kolhydratfri kost DNA-skiss leder till bekännelse i små