hjälp med att gå ner i vikt Domaren ändrar villkoren för frisläppande i hatbrottfallet

smoothie gå ner i vikt Domaren ändrar villkoren för frisläppande i hatbrottfallet

Advokaten för en Oregon State University-student belastad med hatbrott säger måndag har hennes klient utarbetat en överenskommelse med OSU att återvända till campus, men en talesman sa att han inte kände till något sådant avtal.

Andrew Oswalt dök upp i Benton County Circuit Court för sin första utfrågning sedan han släpptes från fängelse fredagen. Oswalt anklagas för att fästa racistiska klistermärken förra året till bilar som tillhör medlemmar i en grupp som heter Show Up for Racial Justice.

Jennifer Nash, som stod in för Oswalts bevarade råd, Nicolas Ortiz, berättade för David Connell att Oswalt hade kommit överens med OSU som skulle tillåta honom att återvända till campus. Men universitetets talesman Steve Clark sa att han inte var medveten om av något avtal som skolan hade gjort med Oswalt.

Oswalt är en doktorand och har läst klasser vid OSU.

En domare beställde tidigare att Oswalt inte har någon kontakt med universitetet. Nash sa att universitetet inte är ett offer i saken och bad att kontaktordern skulle ändras för att inte meddela någon kontakt med OSU förutom som universitetet har kommit överens om.

Chefsjuristdirektör Ryan Joslin sade att han inte hade sett en kopia av det angivna avtalet och vill granska det innan han fattade ett beslut. Han sa att en av Oswalts tidigare studenter anmälde Oswalt till polisen efter att ha sett bilder av det påstådda brottet. Oswalt blev då medveten om att studenten hade anmält honom och skickat henne ett mail. Joslin sa att e-posten inte hotade naturen men att studenten var oroad över ytterligare kontakt.

Nash sade att hon förstod åklagarens oro men att ingen kontaktorder skulle kunna innefatta smalare språk som skulle göra det möjligt för honom att fortsätta sin studier och sysselsättning.

Nash bad också om att domaren ändrar en ingen kontaktorder om en av vittnen i saken, som bor i Oswalts byggnad. Domaren fick Oswalt att komma in i byggnaden så länge han inte pratar med personen.

Joslin protesterade inte mot dessa förfrågningar.

Frederick Edwards, ordförande för det lokala NAACP-kapitlet, deltog i utfrågningen tillsammans med dussintals medborgerliga medlemmar, samt medlemmar av att visa upp för rasiell rättvisa. Edwards sa att han kände åklagaren och domaren gav Oswalt för mycket utrymme.
hjälp med att gå ner i vikt Domaren ändrar villkoren för frisläppande i hatbrottfallet