gå ner i vikt utan träning DNA-skiss leder till misstänkt bekännelse i Texas slaying

hur ska man träna för att gå ner i vikt DNA-skiss leder till misstänkt bekännelse i Texas slaying

DALLAS Efter att hennes äldsta dotter dödades i maj 2016 isolerade Michelle McDaniel och hennes andra familj i sin lilla Texas stad av rädsla för att den okända mördaren kunde stå i linje med dem i mataffären eller förbi dem på gatan .

Sedan i början av förra månaden skickade brittiska sheriffutredarna McDaniel en skiss över mannen som de misstänkte i hennes dödsdöd, trots att de inte hade några vittnen. Skissen skapades med hjälp av DNA som hittades på brottsplatsen. ett privat laboratorium använde provet för att förutsäga dödans ansikte, hudton, ögonfärg och hårfärg.

För McDaniel var DNA-sketchtekniken känd som fenotypning en besvarad bön. För brottsbekämpande myndigheter är det ett relativt nytt verktyg som kan generera leder i kalla fall eller smala en misstänkt pool. Men för några etikister och advokater är det en otestad framsteg som om de används felaktigt skulle kunna leda till rasprofilering eller inkräkta på oskyldiga människor som misstänkta.

På en presskonferens en vecka efter att skissen släpptes meddelade Brown County Sheriff Vance Hill att den 21-årige Ryan Riggs hade erkänt den 25-åriga Chantay Blankinship-döden. Riggs hålls utan bindning på en mordavgift i Brown County Failure ca 170 miles (275 kilometer) sydväst om Dallas.

son ringde mig efter att ha sett skissen och sa, jag tror jag känner till detta barn. Han brukade mobba mig i skolan. Han satt bakom henne i kyrkan. Hans mamma tog henne upp varje vecka och tog henne till kyrkan. Han var bästa vänner med min systerdotter och hennes vänner. Och vi hade inte vetat, sa McDaniel.

Flera privata företag erbjuder fenotyptjänster till brottsbekämpande myndigheter för att skapa skisser av misstänkta eller offer när sönderfallna kvarlevor finns. Processen letar efter markörer inuti ett DNA-prov som är känt för att vara kopplat till vissa egenskaper. Polisen i minst 22 stater har släppt misstänkta skisser genererade genom fenotypning.

Det fungerar så här: Företag har skapat en prediktiv formel med hjälp av DNA från frivilliga som också tog en fysisk egenskapsundersökning eller hade sitt ansikte skannat av erkännandeprogram. Den prediktiva modellen används för att söka DNA-proverna för specifika markörer och bestämma sannolikheten för att vissa egenskaper föreligger.

För vissa etiker och advokater är det emellertid ett farligt förslag att släppa en skissa av en misstänkt utan några vittnen. Jay Stanley, en seniorpolitisk analytiker vid American Civil Liberties Union, sa att från vad forskare har sagt och skrivit, är inte tillräckligt känt om kopplingen mellan gener och ansiktsdrag att förlita sig på tekniken för att producera en misstänkt.

kan gå ner i vikt, gå ner i vikt, byta kön, odla ett skägg, ha plastikkirurgi, sa Stanley. riskerar att förhindra oskyldiga människor i webben av misstänkta utredningar. Det riskerar att spela på befintliga samhälleliga fördomar. Det riskerar att avleda undersökningar ner vildgåsjakt. Om denna teknik användes för att sätta upp dragkedjor, säg att ta in varje albino person i ett område som en misstänkt eftersom DNA verkade visa att någon hade den egenskapen, det där vi skulle invända. noterade också tidigare problem med rättsmedicinsk utveckling i det förflutna, inklusive dåliga metoder i DNA-test från hårprover för några år sedan.

Steve Armentrout, VD för Parabon NanoLabs, som skapade Brown County skissen, sade fenotyping isn menat att ersätta domstol testade metoder för att identifiera misstänkta. Han sa det ett utredningsverktyg.

Varje fall vi är involverade där finns DNA. Detta är menat att ge en positiv identifiering. Det var tänkt att jogga någonting minne, sa han. Verktygets största värde från ett undersökande perspektiv är effektivitet, förmågan att utesluta delar av den misstänkta poolen. Brown County-fallet sade Hill att Riggs såg skissen, gick på språng i några dagar och bekände sedan till döden framför församlingen i kyrkan där han och Chantay båda deltog i tjänster. Hill hade inte sagt om DNA-testen kördes ännu för att se om Riggs DNA matchar som hittades på scenen.

Ingen advokatinformation listades för Riggs, och hans föräldrar återvände inte samtal som sökte en kommentar på ärendet.

I centrala Texas liknade Brazos County Sheriff Chris Kirk skepticismen om tekniken till officerare som säger att digitala kameror inte skulle hållas kvar i domstol när de introducerades eftersom bilderna kunde manipuleras.

varje avdelning i varje stat använder dem, sade han.

National Geographic parat med Kirk-avdelningen tidigare i år och betalade $ 3 600 för att skicka in misstänkt DNA från 1981-dödandet av Virginia Freeman för en skiss i utbyte mot att kunna filma sökprocessen. Avdelningen släppte en skiss av den potentiella mördaren när han var på 20-talet och en annan ålder gick fram till ca 70.

har definitivt förnyat allmänhetens intresse i ärendet. Vi har fått ett antal tips och telefonsamtal, säger Kirk, som är den enda återstående tjänstemannen i hans avdelning som var omkring när Freeman hittades bludgeoned, strängde och knäböjdes till döds. var ett verkligt traumatiskt brott för den familjen, för avdelningen och för hela samhället. i denna vecka hade inga arresteringar gjorts.
gå ner i vikt utan träning DNA-skiss leder till misstänkt bekännelse i Texas slaying