bästa viktminskning Dolda utlösare av viktökning

gå ner i vikt Dolda utlösare av viktökning

Lauren Pensel fungerar i gymmet i hennes lägenhetsbyggnad i Chicago. Hon är en av många som har följt konventionella råd om viktminskning. (Terrence Antonio James, Chicago Tribune)

Som fetma priser sväva över hela världen, kan motgift verkar uppenbart: Ät mindre! Flytta mer! Men förnuftens tillvägagångssätt har inte varit fruktansvärt effektivt, vilket ledde till att vissa forskare skulle ifrågasätta enkelheten i formeln.

Även om personliga beslut och självkontroll verkligen spelar en stor roll i viktökning, tyder på ett växande forskningsområde att andra faktorer, från luftförorening till sömnstörning, kan vara subtilt att hjälpa människor att packa på pund.

Fetma, det visar sig, är ett komplext tillstånd som involverar flera gener och vägar. Forskare finner att vissa exponeringar eller tillstånd kan förändra kroppens ämnesomsättning, störa trillionerna av mikrober som arbetar i tarmen och förändra hormonella nivåer på sätt som påverkar människans vikt.

Studier har identifierat nästan ett dussin faktorer förutom överspänning och inaktivitet som kan hjälpa människor att göra fett, inklusive kemikalier i miljön. En ny studie i Journal of the American Medical Association konstaterade att barn och tonåringar med högre nivåer av den kemiska bisfenolen A i deras urin var mer benägna att vara överviktiga eller överviktiga än andra. Det är nästan omöjligt att undvika BPA, som används för att göra sprängskyddande plast och hartser och finns i vissa livsmedelsförpackningar, leksaker, kassa kvitton och tusentals andra produkter.

‘Det är en epidemi på 1000 pappersnedskärningar’, säger Andrew Rundle, professor i epidemiologi vid Columbia Universitys Postman School of Public Health, vars forskning undersöker miljöpåverkan av fetma. ‘För vissa människor kommer anspråk på personligt ansvar att fungera. För andra måste vi tänka på alla systemiska saker som händer. Jag diskar inte personligt val och ansvar. Det är bara sätt mer komplicerat än det. ‘

Nuvarande folkhälsoinitiativ på fetma tenderar att rikta sig till bara två mål: amerikanerna ‘brist på fysisk aktivitet och marknadsföringsmetoderna inom livsmedelsindustrin. Det’ något obsessiva ‘fokuset har kommit till en kostnad, säger David Allison, chef för näringsfetma Research Center vid University of Alabama i Birmingham.

Även om de ‘stora tvåna’ spelar en myopisk syn ‘har det lett till försumligheten av andra troliga mekanismer och (till) väl avsedda men missbildade förslag för att minska fetma,’ skrev Allison i en 2006-studie som publicerades i International Journal of Obesity, en av de första som erbjuder kreativa förklaringar för viktökning.

Lauren Brush,
bästa viktminskning Dolda utlösare av viktökning
Chicago, är en av många som har försökt följa konventionella råd med liten framgång. Trots att hon säger att hon håller fast på en strikt 1200 kaloridiet och övningar regelbundet med en hjärtfrekvensmätare, är den 24-årige fortfarande tyngre än hon skulle vilja vara.

‘Jag tänkte alltid på viktminskning som ett enkelt format kalorier i och kalorier ut,’ sade Brush, vem är 5 fot 4 och väger 160 pund. ‘Jag har funnit att det inte är fallet alls.’

Pensel har kämpat för att gå ner i vikt sedan barndomen. På college arbetade hon med nutritionists på portionsstorlek och gjorde smarta matval. Hon har testats för matallergier och försökt gluten och mjölkfria dieter. Hon har räknat kalorier och, när det inte fungerade, ignorerade dem. Läkare har uteslutet sköldkörtelproblem och problem med hennes ämnesomsättning, sa hon.

‘Jag’ är lite övertygad vid den här tiden att det kan ha något att göra med insulinresistens, eftersom diabetes är utbredd i min familj ‘, menar hon.’ Men det är väldigt frustrerande att arbeta med rumpan och inte få resultat, gillar att ha något du inte kan ha. ‘

Här är en närmare titt på tre faktorer som forskare säger bidrar till viktökning: Den luft som en gravid kvinna andas kan förordna sitt barn till fetma, enligt ett framväxande forskningsområde som ser på prenatal exponering för dieselutblåsning.

I en av de första mänskliga studierna fann forskare att gravida kvinnor i New York City utsatta för högre koncentrationer av polycykliska aromatiska kolväten eller PAH, var mer än dubbelt så sannolikt att andra kvinnor hade barn som var överviktiga efter 7 års ålder.

PAH, en grupp med mer än 100 kemikalier, är biprodukter av att bränna kol, olja, gas, tobak och sopor. De flesta människor utsätts för bilutsläpp, rök, sot och mat som grillas, grillas eller röks. Vanliga inomhuskällor inkluderar cigarettrök, ljus och rökelse och hushållsbränslen.

Fynden, som publicerades i april i American Journal of Epidemiology,
bästa viktminskning Dolda utlösare av viktökning
passar med bevis som har hämtats från tidigare forskning om djur och cellkulturer. Hos gravida möss orsakar exponering för PAH viktökning i sina barn. Rundle och Whyatts arbete som konstaterats PAH kan påverka fettcellernas funktion.